Kotitekoinen kauralatte

27. huhtikuuta 2017


Maitokahvikissan pahin skenaario on päiväkahveja keittäessä huomata, että kahvin kruunaja, punainen luomumaito, on loppu eli tyystin finito. Näin kävi eilen, kun hyytävän kylmästä ulkoilmasta kotiin tultuani mielessäni siinti ajatus mieltä ja kehoa lämmittävästä kahvikupposesta ja maito oli aivan finaalissa! Voi hitsi.

Onneksi meillä sattui olemaan kaapissa purkki kauramaitoa (josta Heikki silloin tällöin keittää meille superherkulliset raakakaakaot, kiinnostaisiko sen ohje?), joten päätin kokeilla kotitekoista kauralattea. Muistan ystäväni Nean joskus keittäneen minulle samaa settiä, siispä Neaa kompaten päätin kokeilla samaa.


Tämän hetken ehdoton kahvipapusuosikkini on Death Before Decaf (aika hurja nimi) josta jauhoin Wilfan kahvimyllyllämme tavallista vahvemman kahvin. Keitin kahvin aeropressilla ja kaadoin kahvin kattilassa kuumennettuun kauramaitoon, jonka vaahdotin ihan vain vispilällä. Kahvi onnistui todella hyvin, vaikka ei se oma tekemä tietenkään yhtä hyvää ole kuin toisen keittämä. Toiset vaan osaa paremmin! ;)


Kotitekoinen kauralatte yhdelle:

1/4 vahvaa kahvia
3/4  kauramaitoa

Kuumenna kauramaito kattilassa ja vaahdota se vispilällä.
Lisää vahva kahvi joukkoon ja nauti!


7 kommenttia:

  1. Näitä aina ihastelen vaikka kahvia en vieläkään ole oppinut juomaan 😍 mutta murulle on ihana keitellä aina uusia kahveja! 🤗 meillä on otettu nyt kaura, soija ja mantelimaidot käyttöön joten k i i t o s vinkistä, tätä voisi kokeilla 😍 vaikka kysyttäessä mitä kahvia muru haluaa on vastaus puhdistamon pakuri 😅 a i n a ! Se on osoittautunut ehdottomaksi lemppariksi! ☕ kiitos siitäkin vinkkauksesta siis ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katselin yhtenä päivänä Instassasi kuvaa kupillisesta kahvia ja mietin, oletko alkanut juomaan kahvia. :D Mutta kuppi oli varmaan jonkun ystäväsi, hih! Ja hei mahtavaa, että Pakuri uppoaa sinnekin, me juodaan sitä myös joka ilta! :)

      Poista
  2. Kuulostaa ja näyttää hyvältä. Täytyykin kokeilla ja nautiskella miehen kanssa, kunhan hän nyt kotiutuu reilun viikon päästä työreissultaan.
    Aurinkoista torstaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kahdenkeskistä kahvihetkeä sitten sinne! :)

      Poista
  3. Nam! Ihan huippu vinkki! Meillä on niin paljon samanlainen maku! Mä oon jättäny maitotuotteet pois ruokavaliosta ja alpron tuotteet on käytössä. Tota vois kokeilla soijamaidolla.

    Ja meiltäki löytyy Wilfa - mylly! 👌

    Makiaa vappua! Itellä se menee duunis iltavuoroissa, mutta vuorotyö on parasta mulle! 👌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin kokeiluun, varmasti voisit tästä herkusta tykätä! Ja hyvää työrupemaa! :)

      Poista
  4. Kauralatte kuulostaa todella hyvältä, täytyy huomenna aamulla heti kokeilla! Mun viimeisin kahvirakkaus on kookoskahvimaitoon tehty jäälatte makusiirapilla, voi että se on hyvää. (ja makusiirapin ansiosta ihanan syntistä!)

    Ihanaa alkanutta toukokuuta Jenna <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!