Viikon parhaat ja viikon biisilista

10. maaliskuuta 2017


Tähän viikkoon on mahtunut paljon hyvää. Näin perjantaina onkin siksi hyvä hetki katsoa viikkoa taaksepäin ja palauttaa mieleen, mitä kivaa se onkaan pitänyt sisällään. Nämä arjessa olevat hyvät hetket ovat viime kuukausien aikana kasvattaneet todella paljon arvoaan ja merkitystään!

Maanantaina sain hoidettua rästiin jääneitä hommia ja nauttia yksin rennosta kahvihetkestä Espresso Housessa. Rakastan EH:n rouheaa sisustusta ja maanläheisiä värejä. Kahvia siemaillessa tuntui, kuin olisi ollut suuressa olohuoneessa keskellä kauppakeskusta!

Tiistaina vietimme pienimuotoisesti hääpäiväämme ja Heikki toi minulle töistä tullessaan suuren kimpun tulipunaisia ruusuja. <3 Keskiviikkona hän yllätti minut kertomalla, että varasi meille pöydän lauantaiksi Clarionista. En malttaisi odottaa!

Keskiviikkona kävin myös ystäväni kanssa katsomassa Hidden Figures-elokuvan. Voin vahvasti suositella sitä hyvän mielen rainaksi!

Torstaina viimeistelimme ystäväni luona seinien maalausprojektia ja iloitsin, miten elämä on antanut minulle jälleen hyvää uuden ystävyyssuhteen myötä!


Näin perjantaisin on aika myös rustailla viikon biisilistaa ja kertoa, mitkä ovat tämän viikon top vitosessa.

VIIKON BIISILISTA:

Rush / Far Cry

Olenko kertonut, että Rush on yksi nistä yhtyeistä, joka aikoinaan yhdisti minua ja Heikkiä? Yhdistää se toki edelleenkin, mutta tutustumisvaiheessamme Heikkiä yllätti, että voisin pitää Rushin musiikista. (Ihan kaikki materiaali Rushin tuotannosta ei kuitenkaan minulle aukene.) Musiikilliseen ihmetykseen on syynä rakas, minua kolmetoistavuotta vanhempi enoni, jonka seurassa Rush tuli väkisinkin tutuksi ollessani pikkutyttö. Tästä siis kiitos enskalle, hahah!

Bon Iver / Towers

Ajan pysäyttävä soitanta.

Justin Bieber / Yellow Raincoat (acoustic)

Akkarina soitettu musiikki vetoaa minuun vahvasti ja herra Bieberin musiikkia kuuntelen mieluiten akustisena versiona. Pidän siitä, että on olemassa kappaleita, joita täytyy kuunnella useaan otteeseen, ennen kuin niiden merkitys aukeaa. Tämän kappaleen sanoma on juuri tällainen arvoituksellinen ja  kiehtova. Yellow raincoatin lyriikoiden merkitys tuskin liittyy vain keltaiseen sadetakkiin, joten voisiko tämä taitava muusikko laulaa tässä kenties kuvitellusta seinästä hänen ja maailman välillä?

Mikko Harju / Sinä riität

Mikko teki sen taas; päräytti ilmoille tarttuvan kipaleen, jota olen (olemme) kuunnellut lähes repeatilla. Sanat ja erityisesti jousisoittimet kappaleen taustalla saavat minussa kylmiä väreitä aikaiseksi. Oletteko nähneet kappaleen virallisen musavideon, aika liikuttava!

"Vain elämää, ei todellakaan
tää on niin paljon suurempaa"

Sami Karwonen / Rinnalla tuhansien tähtien

Samin uskomaton kyky luoda musiikkia soittaen kaikki kappaleet itse
 ne myöskin laulaen menee yli ymmärryksen! Rinnalla tuhansien tähtien on Samin debyyttilevyn oma suosikkini. Koko Vapaat kädet-levy  on tutustumisen arvoinen setti.


Ihanaa viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Voi kuinka kaunista siellä onkaan 😍 tyylisi on varma ja pettämätön 💟 tätä piirrettä ihailen.

  Kiitos myös biisilistasta, tätä on aina mielenkiintoista seurata ja mukava napata kuunneltavaksi 👌

  Kaikkea hyvää viikonloppuunne ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Tänään fiksasin hieman lisää olkaarin sisustusta ja tulevalla viikolla fiksailut jatkuu. Laittelen piakkoin kuvia. Ihana juttu, että biisilista-sarja on mieluinen. :)

   Poista
 2. Niin kaunis sisustus, vau! Ja kiitos biisilistasta, tuo Mikko Harjun sinä riität nostattaa mulla aina sitä kuunnellessa kyyneleet silmiin, siitä tulee samaan aikaan niin haikee mutta lämmin fiilis :') Oikein ihanaa viikonloppua sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia, löydät aina niin kauniita sanoja! <3

   Mikon biisi on ihan tajuttiman upea ja sen sanoma niin kaunis. Olen mieheni kautta tutustunut Mikkoon jonkin verran ja hänen musiikkinsa kuvastaa hyvin hänen persoonallisuuttaan ja luonnettaan.

   Poista
 3. Teillä on kyllä kaunis olohuone. Ja, mukava viikko sinulla takana, huomista ruokailua unohtamatta. Mukavaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Clarion vaihtuikin kurkkukipuiluun ja harmitti aika tavalla. :/

   Poista
 4. Oi miten ihanan näköistä teillä on <3 Kauniit rauhalliset värit upeilla huonekaluilla.

  VastaaPoista
 5. Kaunis kijoitus jälleen kerran! Sulla on todella mielekäs kirjoitustyyli, jota on aina yhtä helppo lukea! Inhoan sellaisia tekstejä, jotka pomppii aiheesta toiseen, kirjoitusvirheistä puhumattakaan!

  Biisilista oli jälleen kerran pettämätön! Tosi huippua, että keksit tällaisen idean blogiisi! Rush on täälläkin tykkäilty!

  VastaaPoista
 6. Tiedätkö, tätä tekstiä kirjoittaessani minust atuntui, että sanavarastoni on köyhtynyt todella paljon ja mietin, että pitäisi mennä ottamaan pari äidinkielen kurssia tilanteen korjaamiseksi. Sanasi siis yllättivät todella positiivisesti, kiitos! <3 Ja hei jee, Rush on todellakin kova!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!