Kirje blogini lukijoille

7. helmikuuta 2017

letter kirje diy

Rupesin tässä yhtenä päivänä pohtimaan, kuinka itsekin blogien lukijana olen jopa tiedostamattani muodostanut tietyn mielikuvan kirjoittajista niiden takana. Valtaosa blogien tekijöistä haluaa luonnollisesti pitää tietyn yksityisyyden postauksissaan (kuten minäkin), mutta silti blogien kautta pystyy jonkin verran päättelemään, minkälaisessa elämäntilanteessa kirjoittaja on,  mitkä luonteenpiirteet kuvaavat häntä hyvin ja mitkä asiat ovat hänen sydäntään lähellä.

Ajattelin kääntää tämän ajatuksen toisin päin ja miettiä, minkähänlaisia persoonallisuuksia ruudun sillä puolen on -eli mitä olen oppinut teistä blogini lukijoista kuluneiden vuosien aikana. Tiedän, että siellä on monia jo pitkän aikaa mukana olleita lukijoita ja sitten myös uusia, jotka olette äskettäin löytäneet tienne mukaan tämän perhosen lennolle. Haluan sydämestäni kiittää joka ikistä mukanaolostanne -joko kommentoiden tai taustalla hiljaisesti lukien- ja kuinka yhä uudestaan ja uudestaan tulette tänne vierailemaan. Tämä kiitoskirje on teille kaikille osoituksena siitä, etten pidä yhtäkään blogini lukijaa itsestään selvänä ja kunnioitan teitä jokaista, yksilönä.


Hyvät blogini lukijat,

halusin kirjoittaa teille tämän kirjeen kertoakseni, että olen ajatellut teitä. Olen ajatellut sitä kaikkea hyvää, jota olette tuoneet mukananne tänne blogiini ja niitä monia, inspiroivia, lämmöllä ja ajatuksella kirjoitettuja kommenttejanne, joita olette vuosien mittaan jättäneet. Kiitos, kun luotte suurelta osaltanne tänne hyvän ja mielekkään ilmapiirin.

Olen ajatellut niitä elämän haasteita, joita monet teistä ovat käyneet läpi tai edelleen käytte. Itsekin elämän syvissä vesissä uineena tiedän hyvin, millaista on herätä aamulla peläten uutta päivää tai miten huoli toimeentulosta voi vaikuttaa elämäniloon. Tiedän, mitä on sairastaa masennusta tai miten raskasta on kamppailla arvottomuuden tunteiden kanssa. Toisaalta tiedän myös, että näiden haasteiden kanssa voi oppia elämään ja kuinka päivä kerrallaan eläminen voi auttaa iloitsemaan elämän pienimmistäkin asioista. Meistä jokainen kokee edellämainitut asiat tietenkin eri tavalla, mutta meitä kaikkia yhdistää se, että olemme ihmisiä inhimillisine tunteinemme omilla vahvuuksillamme ja voimavaroillamme.


letter kirje diy

Tiedän, että tätä kirjettä lukee koululaisia, nuoria aikuisia, jotka haluavat hoitaa tunnollisesti oppivelvollisuutensa. Varmasti te tuotte vanhemmillenne paljon iloa tunnollisen koulunkäynnin lisäksi myös auttamalla kotitöissä ja muissa askareissa. Kouluaisten lisäksi lukijoina on myös opiskelijoita, jotka pohtivat elämänsä suuntaa ja rahoittavat opintojansa ja elämistään työnteolla. Te olette meistä seuraava sukupolvi ja ahkeruudellanne olette hyvänä esimerkkinä meille varttuneimmillekin.

Tiedän myös teidän monien äitien tekevän kaikkenne kasvattaaksenne lapsenne pitäen samalla huolta myös kodistanne ja läheisistänne. Te nousette monta kertaa yössä lohduttamaan itkevää lastanne, kuuntelette heidän murheitaan, lääkitsette heidän korvatulehduksiaan, valmistatte perheellenne aterioita, viette lapsianne harrastuksiin, opetatte heille arvokkaita arvoja ja näytätte esimerkillänne, kuinka tulla toimeen elämässä. Samalla yritätte huolehtia myös itsestänne ja omista tarpeistanne. Jopa yksin.

Joukossanne on myös bloggaajia, jotka luotte hyvää mieltä ympärillenne omalla luovuudellanne niin kuvien, kuin kirjoitustenne kautta. Teette blogianne omaan persoonalliseen tyylinne joko harrastuksena, tavoitteellisesti tai ammattina. Te inspiroitte minua paljon.

Siellä on myös Indiedaysin toimituksen jäseniä, jotka kerta toisensa jälkeen jaksatte vastata bloggaamista koskeviin kysymyksiini aina niin ystävällisesti ja joustavasti. Olette ihania.

Monet teistä lukijoista omaatte myös innostuksen kodin laittoon ja muihin kauniisiin asioihin, jotka tuovat elämäänne sopivasti iloa. Meissä on paljon samaa.Siellä on myös syystä tai toisesta työttömiksi joutuneita, jotka tasapainoilette toimeentulon ja mahdollisesti muiden työttömyyden tuomien haasteiden kanssa. Muistattehan, että olette arvokkaita. Teissä on myös työntekijöitä, jotka olette lojaaleja työtovereita ja yrittäjiä ja vastuuhenkilöitä, jotka mahdollistatte työpaikan alaisillenne.

Ajattelen myös teitä, jotka kamppailette fyysisten, henkisten -tai molempien- sairauksien kanssa ja teidän läheisiänne. Vaikeuksien edessä te kuitenkin taistelette. Elämän virta on voinut saattaa teidät joka puolelta niin ahtaalle, että olette uupuneet ja voitte tuntea olevanne kuin pimeässä luolassa. Silti te jaksatte luottaa huomiseen ja yritätte pysyä toiveikkaina. Kiitos, että  ette luovuta.

En myöskään unohda teitä, jotka tunnette olonne yksinäisisiksi tai arvottomiksi. Viereltänne on voinut nukkua joku läheinen, elämäänne on tullut vastaan jokin yllättävä, odottamaton tilanne tai joku muu asia on voinut syöstä elämänne suunnan pois raiteiltaan. Voimia jokaiseen päiväänne.


letter kirje diy

Vaikka elämän karikot, sen kovat myrskyt tai vaahtoavat aallokot ovat voineet jättää teihin -ja meihin kaikkiin- omat jälkensä, niin omalla olemassaolollanne te näytätte, että elämä voi kantaa. Hyväsydämiset, huumorinpitoiset ja syvälliset kommenttinne osoittavat, että ruutujen siellä puolen on positiivisia, elämänmyönteisiä, mutta elämän realiteetit omaavia kasvoja, jotka haluatte säilyttää ilonne ja luoda hyvää mieltä myös toisille. 

Hymyjä teille!

Jenna 
26 kommenttia:

 1. Tämä kirjoitus kosketti todella ❤ todella kauniita sanoja ❤ lämmin kiitos kera halauksen upeasta postauksesta tänä talvipäivänä ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, kun niin usean vuoden ajan olet ollut blogissani mukana! <3

   Poista
 2. Ihana Jenna <3 Kirjeesi sai melkein kyyneleet silmiin, omalle matkalleni on viime aikoina sattunut vaikka minkälaisia karikoita, joten tämä kirje tuli aika otolliseen aikaan. KIITOS KIITOS KIITOS <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanna! <3 Paljon lämpöä ja myötätuntoa sinulle! Ja voimia arkeen <3

   Poista
 3. Miten kauniisti kirjoitatkaan. Sinä olet hyvin kaunis mielinen ja sydämesi on suuri! Kuinka hienosti osaatkin ottaa kaikki lukijasi huomioon. Kaunis kiitos tästä sydäntä lämmittävästä kirjoituksestasi! Pirteää kevätpäivää ja halaus sinulle ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellen sinulle kauniista sanoistasi! Ajatellut ja sydämelliset sanasi kertovat myös sinusta - olet sellainen itsekin. <3 Kiitos!

   Poista
 4. Kiitos tästä sydämellisestä kirjeestä! <3 Kirjoitat niin kauniisti, että saat minulle kyyneleet silmiin. :') Tämä kirje tekisi mieli lukea yhä uudelleen!

  VastaaPoista
 5. Kauniita sanoja, olit ajatuksella kirjoittanut. <3 Olet ihanan sydämellinen ihminen! Tunnistin muuten itseni ainakin neljästä luokittelusta (!). Hyvää talvipäivän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja, varsin sydämellinen ja aito olet itsekin! <3

   Poista
 6. Oi Jenna olet niin ihanan aito, harva bloggaaja antaa itsestään niin paljoa kuin sinä. Sait hymyn huulilleni jälleen kerran ja tekstisi osuu ja uppoaa. Kiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, sanasi menivät sydämeeni ja talletan ne siellä! <3

   Poista
 7. Ihana ja lämmin kirjoitus Jenna <3 Blogisi matkassa on (ollut) iloa kulkea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni kun olet ollut mukana niin pitkään! <3

   Poista
 8. Ihana kirje! Tää toi todella paljon iloa keskiviikkooni, en edes pysty sanoin kuvailemaan kuinka paljon!❤ Kiitoksia siis suuresti!:) ihanaa aurinkoista keskiviikkoa sulle❤❤

  VastaaPoista
 9. Olipa kyllä todella koskettava ja AITO postaus! Voi kuinka mä niin toivoisin, että useammassa blogissa oikeasti arvostettaisiin meitä lukijoita enemmän.
  Tämä aitous, mikä teksteistäsi välittyy tekee juuri sun blogista mielenkiintoisen ja uniikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanasi lämmittivät minua jälleen, olen todella kiitollinen jättämistäsi ajatuksista! Te lukijat olette tämän bloggaamisen suola ja sokeri ja ansaitsette kaiken kiitoksen! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!