Onko kaiken oltava valkoista?

23. tammikuuta 2017


Viehätyttekö valkoisesta väristä sisustuksessa? Mikäli tunnen yhtään teidän blogini lukijoiden sisustusmakua, uskon useimman teistä vastaavan myöntävästi. Sama täällä. Useimmiten sisustuslehtiä plärätessäni tai Pinterestin kuvamaailmaa ihaillessani silmiini tarttuu ensimmäiseksi kaikista vaaleimmista sävyistä rakennetut sisustuskokonaisuudet ja mitä enemmän ne sisältävät valkoista, sen parempi. Valkoinen avartaa, on väriltään rauhoittava ja puhdas, luo mielikuvan seesteisyydestä ja parhaimmillan luo tilan tuntua pieneen tilaan.Kuitenkin, vaikka valkoinen onkin niin ihana väri ja kodissamme on sitä kosolti, olen alkanut kaipaamaan pesämme värimaailmaan pehmentäviä elementtejä ja sävyjä. Ennen meillä olikin paljon beigeä ja ruskeaa, joihin sainkin sitten totaalikyllästymisen. Beige ei edelleenkään ole se ihan omin juttu, mutta ruskean eri sävyt -erityisesti hiekka- puhuttelee nyt kovasti. Sen kaveriksi kun lisää ripauksen mustaa tai tumman harmaata, kokonaisuus muuttu heti.

Oikeastaan koko idea tähän pieneen sävyjen freesaukseen lähti näistä kuvissa olevista kruunukynttilöistä. Aavistuksellinen lisäys murrettuja luonnon sävyjä saa valkoisenkin näyttämään valkoisemmalta ja samalla huoneen yleisilme muuttuu kertaheitolla. Pienenä huvittavana lisäyksenä mainittakoon, että maalasimme vastikään hiekan värisen keittiönseinämme valkoiseksi, mutta se oli täysin harkittu veto. Nyt keittiömme toisen seinän hiekan värinen kukkatapetti ja tumman ruskea laminaatti erottuvat paremmin päässeen enemmän oikeuksiinsa.Pidättekö te sisustuksessa enemmän kokovalkoisesta vai pehmennättekö sitä luonnon sävyillä vai kenties joillain muilla väreillä?

34 kommenttia:

 1. Ennen lapsia,koiria ja kissoja,kotimme oli valkoinen sisustukseltaan,mutta nyt on tullut väriä ja semoisia värejä,joita ei aiemmin oikein osannut ajatellakaan,kuten sinistä ja punaista. En itse enää edes mielelläni katsele valkoisia koteja tai mustavalkeita,sillä ne ovat mielestäni auttamattoman tylsiä. Mielestäni kodin tulee olla elämistä varten eikä sitä saa sisustaa miksikään näyttämöksi. Enkä tarkoita ,että kaikki valkeat kodit sellaisia ovatkaan,mutta välillä sisustusblogeja lukiseesa tulee mieleen,että voiko tuossa kodissa oiekasti elää? Meillä on värit tulleet siksi ,että meidän lapset eivät valkoisesta tykkää ja koska koti on meidän kaikkien niin kaikki saavat vaikuttaa esim oman huoneeseensa ovat saaneet värit valita.Nuorimman tyttären huone on varmasti värikonsulttien kauhistus ( oranssia,pinkkiä ja neonvihreää),mutta hän itse viihtyy ja se on pääasia.
  -kipa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kipa! Kiitos mukavasta kommentistasi. Ja ehdottomasti, kodin tulee ja saakin olla ilman muuta asujansa näköinen ja sellainen, jossa kokee olonsa hyväksi. Ja sellainen koti, jonka pystyy mukauttamaan muuttuneisiin elämäntilanteisiin sopivaksi, onkin todella toimiva! Ja onpa ihanaa kuulla, että kaikki perheenjäsenet otetaan huomioon sisustuksessa. Muistan itsekin omasta lapsuudesta, että saimme siskon kanssa vaihtaa huoneen järjestystä aina kun siltä tuntui ja vaihdoimme verhojakin. Ja värikonsulteista viis, jos huone on sellainen, missä itse viihtyy ja rentoutuu. :)

   Poista
 2. Tykkään kyllä koko valkoisesta, mutta lisään yleensä harmaata ja mustaa joukkoon. Tosin oma koti lakaa olla jo niin kirjava sekamelska, vaikka seinät ja isommat kalusteet ovatkin valkoiset tai neutraalit. Jotenkin sitä tulee aina väriä jostakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni komentin jättäjä on todennut valkoisen, harmaan ja mustan yhdistelmän hyväksi. Ja siltä se tosiaan kuulostaa! Kiitos kommentistasi. :)

   Poista
 3. Oioi mikä aihe heti maanantaiksi! Itse olen tätä paljon pohtinut viimeisen vuoden aikana. Ennen kodissa oli paljon harmaan eri sävyjä ja se alkoi tökkimään. Tein valkoisen "iskun" kotiini, joka toi paljon valoa ja avaruutta. Jokin aika sitten tämä alkoi tökkimään ja toin värejä takaisin, mutta hillitystä. Harmaata, ripaus keltaista tekstiileissä sekä mustaa tuomaan ryhdikkyyttä. Lopputulos on nyt oikein mieleinen. Mielestäni kodin pitää näyttää omalta ja joskus tökkii se, että täällä blogimaailmassa asunnot alkavat näyttää samalta.

  Tosi mielenkiitoinen aihe, jälleen kerran! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggareiden kodit ovat toistensa kopioita. Persoonallisia ,erilaisia blogikoteja saa ilmiantaa minulle ,sillä olen lopez kyllästynyt noihin valkeisiin mattoihin mustilla salmiakkikuvioilla Ellokselta,Hayn pöytiin ja tuoleihin etc. En kestä. Kaikki sisustuskliseet samoissa kodeissa. Eivätkö ihmiset uskalla käyttää omaa harkintaa vaan menevät sieltä mistä rima on matalin eli matkivat muita. Kysyn vaan.
   Kipa

   Poista
  2. Hei Kipa! Kiitos kun avasit keskustelun hyvästä aiheesta ja toit samalla uuden särmän aiheeseen!

   Ymmärrän sinua todella hyvin; on varmasti turhauttavaa, jos etsii kotiinsa persoonallisia ideoita ja etsinnöissään kokee pettymyksen kun useimmat kodit toistavatkin samaa kaavaa.

   Kun mietin vastaustani sinulle, mieleeni tuli kolme eri näkökulmaa. Aihe on minustakin sen verran mieleenkiintoinen, että kommenttisi inspiroimana kirjoitan aiheesta seuraavan postauksen. Kiitos siis kirjoittamiseen inspiroimisesta. :)

   Home Via Laura muuten kirjoittikin tuoreessa postauksessaan samasta asiasta nimenomaan bloggaajan näkökulmasta. Aiheesta virisi hänenkin blogissaan mukaansatempaava keskustelu, ja moni kirjoitukseen kommentoija oli kanssasi samoilla linjoilla. Tulethan kommentoimaan myös omaan kirjoitukseeni aiheesta mitä ajatuksia se sinussa herättää.

   Mitä parhainta päivää Sinulle! Ainakin Helsinki näyttää jälleen parastaan auringonsäteiden saavuttaessa leveysasteemme. :)


   Poista
  3. Anonyymi: Heips ja onpa kiva, että aihe miellytti sinuakin! :) Meidän kotimme tyylit kuulostavat hyvin saman tyyppisiltä ja tyylimme kohtaavat varmasti! Olipa kiva kuulla, minkälaisessa kodissa asut ja mitkä värit inspiroivat sinua!

   Poista
 4. Valkoisella linjalla mennään.. nyt tilasin valkoisen sohvankin, mutta kotiin saa nopeasti uutta ilmettä ja pehmeyttä vaikka tyynyillä tai kukilla yms. Beigestä tykkään, harmaasta ja hopeastakin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, valkoinen sohvasi on varmasti kaunis näky ja beigen ja hopean yhdistäminen siihen kuulostaa ässältä! <3

   Poista
 5. Kyllä valkoinen on ihana ja helppo pohjaväri sisustuksessa. Mutta, tuleeko sen olla aivan vitivalkoista? En tiedä. Onneksi jokainen saa tämän päättää itse. Meillä on pohjana taitettu valkoinen, aika helppo. Siihen (niin kuin vitivalkoiseenkin) saa helposti yhdistettyä vaikka minkä värin. Niin, ja murretut värit ovat kauniita.
  Kaunis koti teillä ja kauniit kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan niin, valkoinen on todella hyvä pohjaväri, mutta tuleeko tosiaan kokonaan vitivalkoisessa sisustuksessa mikään huonekalu tai sisustusidea oikeuksiinsa? Varmasti taitavat sisustajat senkin osaavat taikoa, mutta itsekin tykkään yhdistellä valkoiseen muutamaa sopivaa neutraalia väriä. :)

   Poista
 6. Mä tykkään valkoisesta, haaveilin pitkään valkoisesta lattiasta ja kun sen pari vuotta sitten sain, en voisi olla tyytyväisempi. Osaanko muuta enää ajatellakaan? Mutta, kuten tiedät, meillä on myös iso seinäpinta lähes mustaa ja harmaata ja mustaa löytyy muutenkin kotoa. Eli sopivassa suhteessa kaikkea ja valkoinen on hyvä "pohjaväri", sillä sitä saa sitten freesattua niin helposti eri sävyillä pienemmissä pinnoissa mieltymysten mukaan. :) Jokainen toki tavallaan ja ihanaa, että koti kertoo asujistaan ja asukkaiden värimieltymyksistä.

  Mukavaa uutta viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, valkoinen lattia olisi minunkin unelmani ja sitä aina ihailenkin kodissanne! Teidän lähes musta seinänne onkin upea katseen vangitsija ja sen ympärillä olevat huonekalut pääsevät upeasti oikeuksiinsa! Ja tosiaan, koti on ihana paikka, jossa saa näkyä asujansa persoonallisuus. :)

   Poista
 7. Mä olen itseasiassa miettinyt tätä paljon, koska meidän kodista ei löydy (vessan seinälaattoja ja vaatehuoneen seiniä lukuunottamatta) yhtäkään valkoista seinää ja olenkin huomannut, miten paljon se vaikuttaa kalusteiden väreihin. Valkoinen olisi hyvä pohja muille väreille ja esim. beige sohva näyttäisi varmasti raikkaammalta valkoista seinää vasten kuin miltä se nyt näyttää. Siitä huolimatta, me emme miehen kanssa halunneet valkoisia seiniä, itse koen ne liian kliinisiksi. Valkoinen tuntuukin olevan suomalaisille "se juttu" ja kyllähän sen huomaa jo siinä, että suosituimmat sisustusblogit noudattavat melko vaaleaa linjaa - ja muut sitten poimivat niistä ideoita omaan sisustukseensa. Jokainen toki sisustaa itselleen ja tärkeintähän on se, että itse viihtyy kodissaan (myös siis se puolisokin, ei pelkästään sisustushullu rouva :D).

  Itse pidän sisustuksessa harmaasta, jota meillä täydennetään valkoisella ja mustalla sekä murretuilla luonnon sävyillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, teidän kotinne on sitten varmasti virkistävä poikkeus! Se on kyllö totta, että kodin sisustukseen vaikuttaa aivan varmasti kulttuuri; se onkin ehkä yksi syy, miksi Suomessa käytettään termiä "blogikodit".

   Luonnon sävyt ovat todella harmonisia ja kauniita sävyjä kodissa ja luovat pehmeän ja kodikkaan tunnelman. Kiitos tosi paljon kommentistasi Jossu ja voimia edelleen arkeesi! <3

   Poista
 8. Valkoinen on pääväri kodissamme. Tekstiileihin hankin mielelläni muita värejä tuomaan eloa :) Pidän myös yksinkertaisuudesta.
  Teillä on oikein kodikkaan näköinen koti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellen! Teidän kotinne onkin tavattoman kaunis ja ihastelen aina sitä seinäänne, jossa on useita tauluja. Aivan ihana!

   Poista
 9. Minä olen valkoisen rakastaja. Valkoista on kaikessa. Mutta pieniä syvyysmausteita väritykseen tuo muutamat mustat ja ruskeat perityt kalusteet, tämän asunnon ruskea lattia sekä rakastamani mustapohjainen syreenitapetti. Tällä hetkellä olohuone on jo liian kirjava ja "kodikkaan" ruskea, koska siellä on pari hallitsevaa keskiruskeaa huonekalua plus se lattia. Olkkaria pitää alkaa siis "valkaisemaan" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinut tuntevana voin hyvin aistia, että rakastat valkoista ja kaunista blogiasi ja kuviasi seuranneena olen ihastellut taitoasi yhdistää mainitsemiasi värejä. Kiva sitten nähdä, minkälainen olohuoneestanne tulee. :)

   Poista
 10. Valkoinen on hyvä pohjaväri, johon on helppo lisäillä väriä omien mieltymysten mukaan. Täällä myös musta ja harmaa lisänä, ja keväällä sitten varmasti turkoosia. :) Kauniita kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, se on todella hyvä pohjaväri ja sen kanssa sopii väri kuin väri! Musta ja harmaa kuulostavat todella hyviltä ja kevättä vasten turkoosi on nappiveto!

   Poista
 11. Olen ihaillut pitkään vaaleita koteja mutta pitänyt itse sopivasti harmaata ja mustaa mukana 🤗 nyt ehkä kevään vaikutuksesta olen kaivannut lisää vaaleutta ja vaaleaa saanut 🤗 kuitenkin haluan ne tehosteet pitää 💖

  Ihana postaus aihe 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän kodissa kaikki mainitsemasi värit ja sävyt ovat todella sulassa sovussa ja kauniisti osaat yhdistää eri materiaaleja ja tyylejä! Valkoinen Malm-lipastonne on muuten tosi kaunis paikallaan ja avartaa tilaa!

   Poista
 12. Tuo kolmas kuva on todella pysäyttävä! Todella upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen aina inspiroitunut tulesta ja halusin vangita siitä tulevan savun. Kuva vaati aika monta ottoa, mutta lopulta onnistui. Kiitos palautteestasi, se lämmitti!

   Poista
 13. Teillä on todella kaunis koti! Omassa kodissani on myös paljon valkoista, koska valkoinen on niin raikas ja puhdas väri, ja siitä saa energiaa :) Toisalta taas, jos kaikki on pelkkää valkoista, niin kodista tulee kalsean ja kliinisen näköinen, mikä ei ole hyvä juttu. Sisustusmaku on aina henkilökohtainen ja herättää paljon mielipiteitä. Nykyään monessa blogissa on tosiaan ne "blogimatot" ja "blogisisustusesineet", joiden avulla yritetään tavallaan vaan ottaa hienoja kuvia. Sellaiset blogit olen jättänyt lukematta. T. Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua ei kiinnosta sellaset blogit, jotka on täynnä samoja esineitä ja huonekaluja! Persoonattomia ja tylsiä!

   Poista
  2. Ymmärrän tämän hyvin, jos etsinnässä on sisutuksellisesti erilaisia ja uniikkeja ratkaisuja. Kirjoitankin tästä aiheesta piakkoin postauksen. Mukavaa illan jatkoa sinne!

   Poista
  3. Anne: Kiitos paljon! Ihanasti sanottu, että valkoisesta saa energiaa! Rupesin ihan pohtimaan ajatusta ja totta; se avartaa ja selkeyttää sisustusta ja jopa mieltä. Ainakin itse tulen levottomaksi, jos ympärillä on paljon räikeitä värejä ja kuoseja.

   Aiheesta onkin tosi mielenkiintoista keskustella ja jakaa mielipiteitä hyvässä hengessä. Pohjustan juuri postausta joka sivuaa kommenttiasi. Tulethan siihen kommentoimaan ja jatkamaan hyvää kesksustelua. Ihanaa iltaa sinne! <3

   Poista
 14. No todellakin on! :D Ei kai... mutta valkoinen näyttää yleensä raikkaalta ja avaralta, itselle se on mustan ja greigen ohella ainut väri johon ei kyllästy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä ja siihen on helppo yhdistää pieninä väripilkkuina mitä muuta väriä tahansa. :)

   Poista
 15. Mä olen myös tykästynyt valkoiseen, ennen kammoksuin sitä väriä mutta nykyään huomaan että mietin aina valkoista tai jotakin muuta vaaleaa sävyä sisustukseen vaikka vielä melko vähän valkoista löytyykään :) Leppoisaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisessa on ehdottomasti omat etunsa ja jo ihan pieninäkin määrinä se raikastaa ja keventää sisustuksen kokonaisuutta. Ja kiitos, heräsin juuri parin tunnin päiväunilta - jo perinteinen traditio näin leppoisin sunnuntain. :) Mukavaa iltaa sinnekin!

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!