Windows & Office workshop

2. marraskuuta 2016
Minulla oli ilo päästä mukaan Indiedaysin ja Asusin järjestämään kampanjaan, jonka koin yhdeksi opettavaksi etapiksi bloggaamisessa. Kyseessä oli lokakuussa järjestetty The next level of blogging with Asus, joka järjestettiin yhdessä Microsoftin kanssa. Asusilla on loppuvuonna vielä kaksi workshoppia, johon voi hakea mukaan kuka tahansa bloggaaja. Seuraavan kappaleen lopussa kerron miten, mutta sitä ennen muutama kiinnostava detali koko kampanjasta:

Asus järjestää syksyn mittaan neljä workshoppia, joissa käydään läpi työkaluja ja keinoja bloggaamisessa kehittymiseen. Workshopien teemoina ovat muun muassa blogin kävijämäärien kasvattaminen SEO:n avulla (tämä tieto innosti minuakin hakemaan mukaan), Googlen analytiikan hyödyntäminen bloggaamisessa sekä suunnitelmallinen sisällön luominen. Workshopeissa opitaan myös pienten, bloggausarkea suunnattomasti helpottavien niksien ja kikkojen (kyllä kiitos!) avulla tehokkaammaksi koneenkäyttäjäksi. Workshopien parhaat vinkit koostetaan myös ASUSin the next level of blogging with ASUS-asiantuntijablogiin, joka löytyy osoitteesta www.asus.indiedays.com. Blogissa on muun muassa mielenkiintoinen kirjoitus, miten kasvattaa blogin kävijämääriä sosiaalisen median avulla ja ainakin itse sain monta hyvää vinkkiä takataskuun kyseisestä postauksesta. Pääset lukemaan sen tästä. Samasta blogista voi hakea mukaan kampanjaan ja hyödyntää siellä jo olevia ideoita omaan blogiisi!Minun on myönnettävä, etten koskaan ole ollyt hyvä tietokoneiden käyttäjä. Koulun ATK-tunnit olivat minulle aina todella stressaavia, koska en koskaan pysynyt muiden perässä ja olin liian ujo kysymään opettajalta apua. Nyt kun sain osallistua Windows & Office workshopiin, jossa nimenomaan keskityttiin tietokoneen käytön helpottaviin kikkoihin, minua jännitti aluksi ihan hirveästi. Ilmapiiri koulutuksessa oli kuitenkin rennon miellyttävä ja workshopin vetäjä viljeli matkan varrella sopivan letkeää huumoria.
Lokakuisessa workshopissa oli minulle paljon uutta opittavaa, ja uskon, että tekin hyödytte seuraavista vinkeistä, joita Microsoftin Jani Luuppala meille ammttilaisen ottein opetti. Tässä omat suosikkitoimintoni kootusti:

Microsoft-tili:

Tiesittekö, että yhdellä ainoalla tilillä voi käyttää Microsoftin kaikkia palveluita? Riippumatta siitä, käytätkö paria tai kaikkia Microsoftin palveluita, tilin ansiosta ne kaikki pysyvät tallessa samassa laitteessa. Näitä palveluita on siis: Outlook.com, Office, Skype, Windows, One drive, Xbox live, Bing, MSN Suomi ja Stores. Tilin pääset luomaan täällä. 

One drive pilvipalvelussa on nämä bloggausarkea helpottavat palvelut:

Voit käyttää tiedostoja paikasta ja laitteesta riippumatta.

Se on asennettu valmiiksi Windows 10:een ja toimii siis myös mainosti PC- ja MAC-tietokoneessa, Androidissa ja iOSissa.

Voit tehdä yhteistyötä jakaen tiedostoja ja valokuvia.

Tee yhteistyötä muiden kanssa Wordissa, Excelissä, PowerPointissa ja OneNotessa käyttämällä työpöytää, kannettavaa laitetta ja verkkoa. 


Windows 10

Antaa käyttöön enemmän suojausominaisuuksia ja turvallisemman todennuksen. Aina käytössä olevat päivitykset auttavat pitämään tietoturvan ajan tasalla laitteen tuetun käyttöoän ajan,

Windows Hello

Kaikista palveluista tämä innosti minua kaikista eniten! Hello on salasanaton kirjautumistoiminto, jolla voit hyödyntää Windows-laitteidesi toimintoa nopeasti ja hyödyllisesti. Ja voitteko uskoa, se tunnistaa sinut kasvojesi, sormenjälkesi tai lisälaitteesi perusteella. Se jopa tervehtii nimellä! (Tämä ominaisuus toi minulle väkisinkin mieleen elokuvan Paluu Tulevaisuuteen 2, eikö vaan!)

Kattavin tietoturva

Tietoturvaa tuskin koskaan voi korostaa liikaa ja siksi windows 10 on kaikkien aikojen turvallisin Windows, joka varmistaa laitteen kokonaisvaltaisen suojauksen koko sen käyttöiän ajan. 


Loppuun vielä muutama käytännön kikka näppiksen käyttöön. Näistä vinkeistä sain itsekin paljon iloa, kun usein olen ihaillut kavereiden sutjakkaa pikakomentojen käyttöä. Nyt minäkin osaan nämä, jihuu!

CTRL + C: Kopioi
CTRL + V: Liitä
CTRL + X: Leikkaa
CTRL + Z: Kumoa
CTRL + B: Lihavoi
CTRL + U: Alleviivaa
CTRL + I: Kursivoi


Uskon, että moni bloggaaja olisi innostunut osallistumaan näihin workshoppeihin ja iloksenne voin kertoa, että vuoden loppuun mennessä järjestetään vielä kaksi workshoppia. Seuraava ajankohta on maanantaina 28.11 . Tarkat kellonajat, aiheet että joulukuun ajankohta ja tarkentuvat myöhemmin. Voit hakea mukaan kampanjaan tästä. Bloggaamisen iloa! <3

Yhteistyössä ASUS


Kuvat: Indiedays

4 kommenttia:

 1. Olipa mielenkiintoisen kuuloinen workshoppi! Päivä oli varmasti täynnä uutta opittavaa ja sisäistettävää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisäistettävää nimen omaan, onneksi saatiin kattava yhteenveto päivästä. Muuten ei olisi pysynyt opitut asiat tämän rouvan päässä. :)

   Poista
 2. Nuo ctrl kikat! :-) MAHTAVAA! Aina sekoitan niitä :-D Kiitos! <3 Muuten pitääkin lukea vielä uudelleen että sisäistää, t. toinen niin ei näppärä koneen kanssa! :-)

  Kiitos postauksesta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu ja niin usein on niitä pitänyt opetella! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!