Se oma juttu!

6. lokakuuta 2016

Blogging Roses Ruusut Apple Appleair Macbook Iphone Pink Lipistick

Huulipunan jälki kahvikupissa, rennosti lojuva torkkupeitto, peiton alta pilkottavat varpaat, päivän lehti, ruusu kirjan päällä, auki oleva läppäri odottamassa kirjoittajaa, kellonaika puhelimen näytöllä, kynttilän liekki. Näissä kaikissa yhdistyy yksi ja sama minua todella paljon tällä hetkellä valokuvaamisen inspiroiva tekijä: elämä!


Viime kuussa kirjoittelin, kuinka oma inspiraatio blogin pitämiseen ja kameran käyttöön oli täysin nollassa, koska se oma juttu tuntui olevan vielä kadoksissa. Siitä saakka kun oman harrastelijajärkkärini mieheltäni sain lahjaksi, innostus oppia uutta on ollut palavaa. Olen löytänyt oman luovuuteni linssin katsomisen kautta ja on ollut ihana itsekin huomata siinä kehittyneen.

Olen etsinyt sitä omaa tyyliäni ja todennut, että yksinkertaiset ja selkeät linjat ovat sitä omintani. Kuitenkaan sitä kaikkia kuvia yhdistävää tekijää en ole onnistunut hahmottamaan kuin vasta nyt, mutta ei yhtään liian myöhään! Elämän näkyminen joka kuvassa on nyt sen mun juttu ja tästä oivalluksesta innostuneena olen taas tulessa. Tunnen olevani valokuvauksen suhteen vielä todellinen raakile, mutta ehkä juuri se tekee luovuuden toteuttamisesta mielekästä - aina voi kehittyä eikä koskaan ole valmis!


Voi olla, että olen hieman jäävi antamaan valokuvaukseen liittyviä neuvoja, mutta tässä ovat omat ohjenuorani ja hyväksi havaitut keinot itseä miellyttävään kuvaan:

- Käytä mielikuvitustasi; mieti esimerkiksi, mitä tunnetta haluat valokuvallasi ilmaista
- Revittele; kokeile rohkeasti eriaisia kuvakulmia
- Pidä ilme selkeänä; rajaa kuvasta kaikki ylimääräinen ja tarkenna olennaiseen
- Kuvaa myös kokonaisuuksia ykstyiskohtien lisäksi
- Valo, valo, valo! Liian pimeitä tai rakeisia kuvia on kurja tihrustaa
- Mieti, mikä on oma juttusi ja luota siihen
- Inspiroidu ja opi toisilta mutta älä kopioi
- Opettele kuvaamaan manuaalisesti. Näin saat kamerastasi enemmän irti automaattitoimintojen sijaan
- Harjoittele sinnikkäästi
- Nauti kuvaamisesta; jos inspiraatio on kadoksissa, anna kameran levätä ja ota se uudestaan esiin vasta kun siltä tuntuu


Nyt olisikin kiva kuulla, mikä on se teidän oma juttunne valokuvaamisessa ja oliko oman tyylin löytäminen helppo oivaltaa?

16 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Ja onnittelut oivalluksesta, minä en ole sitä keksinyt vieläkään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ja varmasti sinäkin vielä keksit oman juttusi! <3

   Poista
 2. Minä tykkään kuvata luontoa, se on myös kohtuullisen helppo kohde kun pysyttelee paikallaan ;). Nyt on jotenkin ollut tuo kuvaaminen tauolla, ei ole ollut oikein inspistä ja se kuvien siirtäminen on melkoinen homma, etenkin kun on lasten lainakoneen varassa... Mutta kuvaaminen on kyllä hauskaa ja haastavaakin ja innostavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ruskan aikaan saakin todella upeita kuvia ja pitäisi itsekin ottaa kamera ulos mukaan. Välillä inpisaalto vaihtelee mutta onneksi kuvaamisesta ei tarvitsekaan ottaa paineita. :)

   Poista
 3. Aivan sykähdyttävän upea postaus ❤ olen sanaton vaikka haluaisin laittaa tuhat sanaa!

  Todella hyviä vinkkejä! Kolahtivat ja ovat isolla teellä totta ❤

  Samalla ehkä itselle aukesi jokin oma juttu! Mitä en ole aikaisemmin osannut ajatella, tämä oli upeaa ❤ viime syyslomalla otin erään elämän makuisen kuvan aivan vahingossa, ja siinä syttyi idea mitä haluaisin enemmän. Ja nyt tämä tunne siis vahvistui entisestään ❤ kiitos ja kumarrus ❤

  Kaunista syyspäivää ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana juttu että pystyin osaltani inspiroimaan ja auttaa oivaltamaan sitä omaa juttua. Happy for you! <3

   Poista
 4. Ihana postaus ja onnea <3 Mä vielä palaan tähän ;)

  VastaaPoista
 5. Ah, ihana aihe!

  Kuten sanottu, minä kuvaan luontoa. Eniten tykkään yksityiskohdista. Minulla on makro-objektiivi, joka sopii varsinaisten makrokuvien lisäksi erittäin hyvin myös muu tyyppisiin kuviin (polttoväli 60 mm, aukko 2,8). Se on tätä nykyä suosikkiobjektiivini, koska iso aukko mahdollistaa taustan sumentamisen herkullisella tavalla. Yritän saada kuvani välittämään eri tunnetiloja, ja kuvassa saisi olla mielellään jotain maalauksenomaista. Esimerkiksi tarkoituksellinen epätarkkuus on mukava tehokeino kohtuullisesti käytettynä.

  Sinulla oli erinomaisia vinkkejä! Tässä minun vinkkini kuvaamista aloitteleville:
  * Yleensä hyvää kuvaa ei saa siitä mukavimmasta asennosta. Hae hyvää kuvakulmaa kiipeämmällä korkeammalle, ryömimällä vatsallasi maassa ja kaikilla konsteilla siltä väliltä :D
  * Opettele ainakin kuvankäsittelyn perusteet. Jopa kännykällä kuvattuihin instagramräpsyihin kannattaa tehdä perussäädöt vaikka ihan Instagramin omilla työkaluilla: oikaise horisontti, lisää tarvittaessa valotusta, säädä valkotasapainoa niin että värisävyt toistuvat oikein.
  * Kuvaa, kuvaa, kuvaa. Kokeile samassa tilanteessa erilaisia kuvakulmia ja säätöjä. Kuvia kannattaa tarkastella rauhassa tietokoneen näytöltä, siinä ne näyttävät ihan erilaiselta kuin kameran pikku näytöllä.
  * Seuraa hyviä kuvaajia ja mahdollisesti blogeja, joissa on tekniikkavinkkejä. Älä kopioi, mutta innostu ideoista ja käytä niitä omalla tavallasi.

  T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei T ja super iso kiitos kommentistasi, olet todella nähnyt vaivaa tähän! Kiitos kun jaoit omia kokemuksiasi - opin sanoisatsi paljon. Itselläni nuo polttovälit ja aukot ovat vielä aika hakusessa vaikka tietysti jotain niistä matkan varrella olen oppinut. Olisi ihanaa oppia niistä kuitenkin lisää!

   Taustan sumentaminen on omakin suosikkitapani kuvata tällä hetkellä ja makrokuvien ottaminen tuntuu tällä hetkellä siltä omimmalta jutulta. Tunnetilojen kuvaaminen kiinnostaa minuakin ja olisipa kiva päästä joskus yhdessä kameran taakse ottamaan kuvia. :)

   Kiitos paljon vinkeistäsi, niistä moni varmasti sai intoa ja inspiraatiota niitä lukiessa! Suloista sunnuntaita! <3

   Poista
 6. Itse olen huomannut, että luontoa kuvatessa sitä on oikeastaan lähes aina iloinen niistä kuvistaan vaikka toisaalta just omaa silmää miellyttävää sisustuskuvaa on jotenkin niin mukava kuvata, koska siinä joutuu tosissaan näkemään vaivaa :) eli voisi sanoa, että kuvaaminen on mukavaa, mutta kyllä siihen vaan tarvitaan oikeanlaista mielentilaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luontokuvaaminen on todella palkitsevaa! Ja allekirjoitan täysin, että sisustuskuvien ottaminen on välillä todella haasteellista. Oikean mielentilan löytäminen on omastakin mielestäni aivan ehdotonta, väkisin on turhauttavaa vääntää ja yleensä se näkyy myös lopputuoksesta. KIitos ajatuksistasi Ruut! <3

   Poista
 7. Ihanan kuuloinen hetki ollut siellä! <3 Meillä kaikilla on varmasti aikoja, kun omaa työtä tulee pohdittua enemmän tai vähemmän. Tässä hommassa on parasta on pysyä itselleen uskollisena. Muistaa pitää kiinne niistä asioista jotka inspiroivat eteenpäin. <3

  Kiitos upeasta blogista. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri, naulan kantaan ihanainen! ❤️ ja kiitos sinulle!!

   Poista
 8. Itsellä on blogi ollut pitkään jo hakusessa. jatkanko vai lopetanko. No vähentynyt tämä ainakin on. Ihanaahan tämä on mutta aikaa ei vain tunnu kaikkeen riittävän.
  Kuvaaminen on kyllä hommaa jossa oppii aina uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaa tosiaan on aina rajallisesti käytettävissä ja aina ei ehdi tehdä kaikkea mitä haluaisi ja suunnittelee. Ja ihana totta, valokuvaamisessa oppimisen tie on loputon. 😌

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!