Vinkkini bloggaamiseen

24. toukokuuta 2016

Heippa!

Niin vain kävi, että kaavailemani blogitauko loppui ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaakaan. Vähän uumoilinkin tässä käyvän niin, että inspiraation iskiessä en millään malttaisi pitää sormiani irti näppikseltä. Ja nyt kun minulla on hetki omaa aikaa ennen asukuvien ottamista Heikin ollessa kuntoilemassa, halusin päästää sanaisen arkkuni irti! Muutaman päivän blogitauko teki siis tehtävänsä ja inspiraatiota kirjoitteluun on paljon.

Idea tähän postaukseen syntyi sunnuntaina, kun hyvä ystäväni kertoi aloittavansa bloggaamisen ja keskustelimme aiheesta. Minua lämmitti hänen luottamuksensa minua kohtaan kun hän kysyi omia vinkkejäni blogin pitämiseen. Innostuin asiasta niin paljon, että ajattelin kirjoittaa päivitetyn version omista blogiin liittyvistä vinkeistäni.

Omat jipponi eivät varmasti ole niitä ainoita oikeita vaan pikemminkin sellaisia, joita itse pidän arvossa tähän harrastukseeni liittyen. Muut bloggaajat saavat vapaasti täydentää listaa ja jakaa omat kullanarvoiset näkökulmansa. :)

VINKKINI BLOGIN PITÄMISEEN: 

Ole aito itsesi ja tuo persoonallisuutesi esiin. Kirjoita tavalla, jolla ilmaisit itseäsi muutenkin. Älä ole turhan jäykkä vaan tuo rohkeasti sellaisia ilmauksia esiin, joita käytät tavallisesti arkipäivän puheessasi. Vältä kuitenkin olemasta liian rento vaan yritä löytää sellainen kirjoitustyyli, jota on helppo lukea mutta joka kuvastaa sinua itseäsi. Heti alussa tästä ei kannata kuitenkaan ottaa liikaa paineita - oma tyyli löytyy yleensä ajan kanssa.

Satsaa kuviin. Kaikilla blogista haaveilevilla tai sen aloittavilla ei välttämättä ole mahdollisuutta satsata heti kunnon kameraan. Pidä kuitenkin huoli, että latamasi kuvat ovat tarpeeksi suuria. Pienet kuvat antavat suttuisen vaikutelman ja sen lisäksi niitä voi olla vaikea tihrustaa. Selkeät, yksinkertaiset ja virtaviivaiset kuvat ovat yleensä parhaita, mutta muista, että jokaisella on oma tyyli tuoda luovuutensa kuvien kautta esiin. Kuvien ottamiseen annan vinkiksi ahkeran harjoittelun ja sopivan kuvanmuokkausohjelman käytön. Oma suosikkini on Photoscape, jolla pienennän kuvien pikseleitä, jotta blogialustani ei mene tukkoon.


Kirjoita eri aiheista. Blogin monipuolisuus ja yllätyksellisyys on koukuttavaa ja tekee blogistasi mielenkiintoisen. Voit myös kirjoittaa eri mittaisia postauksia; lyhyet ytimekkäät tekstit tuovat mukavaa kontrastia pidempien kirjoitusten rinnalle.

Kysy neuvoa. Bloggaamisen myötä voi tulla useita eri kysymyksiä niin blogin ulkoasun kuin käytännön suhteen. Jokainen bloggaaja on ollut tämän asian kanssa tekemisissä, joten kysy rohkeasti neuvoa sellaiselta bloggaajalta, jonka koet helposti lähestyttäväksi.

Inspiroidu toisista. Aika ajoin inspiraatio bloggaamiseen katoaa tai ainakin vähenee. Silloin voi auttaa suosikkiblogiesi selaaminen ja niistä sopivan aihepiiriin tarttuminen. Älä kuitenkaan kopioi toisilta, vaan tuo postauksiisi aina oma persoonallinen twistisi ilmi.


Älä vertaa tarpeettomasti itseäsi toisiin. Vaikka toisista inspiroituminen onkin sallittua ja välillä jopa tarpeellista, varo vertaamasta omaa blogiasi toisten blogeihin. Netti on täynnä toinen toistaan upeampia blogeja ja joku on aina taitavampi kirjoittamaan tai kuvaamaan. On kuitenkin olemassa vain yksi sinä ja siksi juuri sinun blogisi on uniikki. Ole uskollinen omalle jutullesi äläkä lannista itseäsi turhaan. Toisiin vertaaminen syö sitä iloa, jonka voisit käyttää energiana oman blogisi rakentamiseen. Ole siis armollinen ja tasapainoinen itseäsi kohtaan ja säilytä myönteinen asenne.

Älä väännä väkisin. On kaikkien etu, ettet yritä väkisin vääntää postausta. Jos esimerkiksi palava into kirjoittamiseen tai kuvaamiseen on karkuteillä, säästät aikaa kun kirjoitat postauksen sellaisena ajankohtana, kun inspis on jälleen huipussaan. Puskemalla tuotettu teksti on myös helppo aistia ja tämä puolestaan vähentää blogin aitoutta.

Tuo kasvosi esiin. Tämä vinkki koskee sellaisia bloggaajia, jotka haluavat tuoda lukijoillensa ilmi miltä näyttävät. On todettu, että asu- ja kasvokuvat tuovat blogeihin paljon liikennettä, koska niiden kautta lukija voi samaistua kirjoittajaan.


Ei tarvitse olla täydellinen. Pieni rosoisuus ja arkisuus blogissa tuo edelleen esiin persoonallisuutta ja aitoutta. Liian sliipatut tai asetellut kuvat voivat saada lukijan kaikkoamaan vaikka varmasti tämänkin tyylisistä blogeista pidetään. Oma arvioni on kuitenkin, että juuri ne arkiset asiat ja pienet viilamatta jättämiset tuo mielenkiintoa blogiin.

Muista aika-ajoin kiittää lukijoitasi vuorovakutuksesta ja mukana olosta. Mikäli mahdollista, vastaa jokaiseen kommenttiin tai tee tämä yhteenvetona seuraavassa tekstissäsi. Lukijat arvostavat, kun heitä huomioidaan.

Kysy postausideoita. Lukijoiden huomioimista on myös kysyä sillon tällöin vinkkejä, parannusehdotuksia tai postaustoiveita. Jos postaustoiveita tulee, pyri toteuttamaan niitä mahdollisuksiesi mukaan.Kerro lukijoillesi mitä blogeja itse luet. Tämä kertoo paljon sinusta ja sen lisäksi tuo liikennettä sivuillesi.

Kerro blogistasi muille. Luo esimerkiksi blogillesi omat Facebook-sivut, jonne voit linkata blogipostauksesi. Facebookissa on myös blogiyhteisöjä, joihin voit liittää itsesi.


Toivon, että näistä vinkeistä on teille iloa ja mikäli sinulle tulee mieleen aiheeseen liityviä kysymyksiä, vastaan sinulle kommenttiboksissa parhaani mukaan.

Postauksessa olevat kuvat ovat pari päivää sitten napattuja meidän omalta pihaltamme. Samaiseen miljööseen sijoittuvat myös seuraavat asukuvani, jotka julkaisen tulevassa postauksessa. Nyt toivottelen kaikille ihanaa iltaa ja kauniita unia!

29 kommenttia:

 1. Wau miten upeat maisemat siellä teidän pihassa!! Aivan ihania kuvia! Kivaa viikkoa ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Kieltämättä hieraisin pari kertaa silmiäni kun huomasin tämän kukkaloiston! :) Oikein ihanaa viikkoa myös sinne Jykylään. ❤️

   Poista
 2. Tässä olenkin miettinyt, että siirtäiskö blogin toiseen paikkaan Bloggerista. Oletko sä ajatellut koskaan muuta paikkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Aikku ja kiitos kommentistasi! Välillä on käynyt mielessä toinen blogipohja mutta ainakin tähän saakka olen ollut ihan tyytyväinen Bloggerin alustaan. :)

   Poista
 3. Olipa kiva ja pirteä postaus! Käytännöllisiä vinkkejä kaikille bloggausta harkitseville ja siitä haaveileville! Ja aivan erityisen ihania kuvia!!

  VastaaPoista
 4. Näitä kuvia ehdin jo ihailla ja aivan huippua olikin nyt heti aamusta päästä vielä katsomaan <3 mikä maisema <3

  Mahtava postaus, tosi hyviä asioita listattu Jenna :) hatun nosto <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ehdin ikuistaa tämän maiseman, koska jo eilen illalla tuon valkoisen puun kukat olivat jo ehtineet aika paljon varista. Luonto vaan on todella kaunis! :)

   Poista
 5. Tää oli tosi hyvä postaus. Olen niin samaa mieltä sinun kanssa joka kohdasta. Ole aito oma itsesi, kirjoita omalla tyylilläsi. Kyllä.
  Kuvat ovat blogin perusta ja lukijat tekevät blogin. Ihana postaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidin erityisen paljon toiseksi viimeisestä lauseestasi. Todella ytimekkäästi ja viisaasti sanottu! :)

   Poista
 6. Miten upeita kuvia <3 Ja tosi hyvä postaus näin konkarinkin näkökulmasta. Itsellä on ollut blogimuuton myötä vaikeuksia taas saada kommentteja postauksiin, mikä tietenkin latistaa hiukan intoa - vaikka tiedänkin kokemuksesta, että voi kestää jonkin aikaakin, että lukijat löytävät taas uuden osoitteen. :) Mukavaa keskiviikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni, ihana palaute komkarilta! <3 Onnea edelleen blogimuutosta ja toivottavasti lukijat löytävät mahdollisimman pian uuteen blogikotiisi sekä heidän, että sinun iloksesi. Blogisi on ollut aina suosikkejani! <3

   Poista
 7. Ihania kuvia ja hyviä ovat vinkitkin, etenkin tuo aitous. On mukava lukea blogeja, jotka eivät ole vain ja pelkästään sitä täydellisyyttä ja ihanuutta, kaikkihan me tiedetään, ettei elämä ole sellaista, mutta toisaalta ei sitä synkeyttä ihan joka tekstiin tarvita, vaan sellainen sopiva sekametelisoppa. Tulipahan sekava sepustus :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän täysin mitä tarkoitat ja allekirjoitan jokaisen sanan! Sinun blogisi on hyvinkin aito ja persoonallinen! :)

   Poista
 8. Oi, miten ihania kuvia. Ja, kiitos hyvä postaus! Ole aito ja kirjoita siitä mikä itseäsi kiinnostaa sekä niin usein kun sinulle sopii! Just näin kun kirjoitit! Olen niin samaa mieltä kanssasi. Itse olen blogini kanssa vielä alkutaipaleella, joten opittavaa ja kehitettävää on. :) Aurinkoista keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että postauksestani oli sinulle iloa! Mielestäni olet hurjan paljon kehittynyt bloggaajana! Kirjoittamiseen ja kuvaamiseen jää helposti koukkuun. ;)

   Poista
 9. Kivoja vinkkejä, paras olikin tuo aitous - "on vain yksi sinä" <3 Mä tykkään kanssa semmoisista blogeista, mitkä ei ole liian stailattuja. Niitä kuvia katselen sitten sisustuslehdistä. Kivaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aitoutta moni bloggaaja ja lukija arvostaa ja se tekee blogista persoonallisen. Hyvin sanottu, että niitä sliipattuja kuvia voi katsella lehdistä. Olen samaa mieltä! :)

   Poista
 10. Tosi hyviä vinkkejä. Kiitos näistä!! Ja tuo aitous...sitä kohden entistä enemmän <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aitoutta ei voita mikään! ❤️ Innostuin blogisi myötä katselemaan uutta blogipohjaa. En malta odottaa sen asentamista!

   Poista
 11. Aivan mielettömän ihania kuvia! Sie oot kyllä taitava! Ja kiitos näistä ohjeista ja ennen kaikkea yksityisopetuksesta :D Sanot sit ihan suoraan, kun miun kyselemiset alkaa ärsyttää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joksus onnistuu vaikka omista kuvistani tuntuu yksi sadasta onnistuvan. :) Autan edelleen niin hyvin kuin suinkin vain osaan ja kyselemisesi evät ärsytä! Onnea uuteen blogiin, olen vakkarilukija! <3

   Poista
 12. Hei!Olipa hyviä ideoita ja erittäin tärkeitä asioita! Ihanaa viikkoa ihanainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla! Ihanaa viikkoa myös toiselle ihanalle! ❤️

   Poista
 13. Ihania kuvia! Voi, miten kaunista teillä puutarhassa. Hyviä mietteitä bloggaamisesta. Aitous on tosi tärkeää. Hienoa, kun teit näistä asioista blogipostauksen.
  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että vinkeistäni on ollut paljon iloa ja ihanaa, että niin moni liputtaa aitouden puolesta. Aurinkoista viikkoa sinullekin, Tuula! :)

   Poista
 14. Todella hyviä vinkkejä! Mitä aidompi blogi niin sen parempi. Kauniita kuvia! Ja ihan kiva ettei sinulla tullut kauhean pitkää taukoa, tekstejäsi on todella mukava lukea :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!