Elämäni hymyt

5. toukokuuta 2016

Heippa!

Ilahduin blogihaasteesta, jolla Paula paulasmarias-blogista minua muisti. Kiitos paljon! Tykkään tämän tyyppisten haasteiden toteuttamisesta, joissa voi raottaa omaa elämää hieman pintaa syvemmältä. Vastaavasti samaisten haasteiden lukeminen on kiinnostavaa.

Tämän haasteen tarkoituksena on kertoa viisi asiaa, jotka vaikuttavat omaan onnellisuuteen. Elämässä on paljon hyvää ja siksi on aika-ajoin hyvä eritellä niitä tarkemmin. Elämän kiireissä kun ne saattavat unohtua -tai jos ei unohtua, niin ainakin jäädä taka-alalle elämän murheiden tai vain arkisen hektisyyden tuoksinnassa. Siispä istahdin hetkeksi alas rustailemaan, mitkä asiat tekevät minusta onnellisen tai vaikuttavat siihen suotuisasti. 


Tyyni sydän. On jo kauan tiedetty, että mielen hyvinvointi vaikuttaa suoranaisesti myös kehon terveyteen. Tässä toteutuu siis sanonta "kaikki vaikuttaa kaikkeen" ja voin allekirjoittaa sanonnan täysin. Siksi keskivaikean masennuksen läpikäyneenä olen tietoisesti huoltanut pääni sisäistä minää ja harjoitellut olemaan tyyni vaikka ympärilläni myrskyäisi. Aina tämä ei tietenkään onnistu ja väistämättä esimerkiksi ikävät uutiset saavat mieleni surulliseksi. Olen kuitenkin opetellut elämään päivä kerrallaan ja kehittämään mielessäni tyytyväisyyttä, kiitollisuutta ja myöskin armollisuutta itseäni kohtaan. Tämä luo minuun tyyneyttä ja kun oloni on seesteinen, se myötävaikuttaa elämäni kaikkiin aspekteihin kuten esimerkiksi sosiaalisiin suhteisiin.


Avioliitto. Olen onnellinen vaimo. Olen saanut jakaa elämästäni jo yli seitsemän vuotta aviossa mieheni Heikin kanssa ja sitä ennen seurustelimme vuoden verran. Heikki muistuttaa minua rakkaudestaan päivittäin ja on aina valmis tukemaan ja jakamaan elämän ilot kanssani (ja ottamaan asukuvia, haha!) Me nauretaan yhdessä ihan hirveästi ja kuulisittepa vaan Hekan vitsit ja huumoripitoiset jutut, joita hän kotona mulle kertoo. Heikki saa mut aina hyvälle tuulelle, vaikka tiettyyn aikaan kuukaudesta olisin kuinka ärrinmurrin ampainen. Itseasiassa juuri tänään ajattelin, miten hyvältä ja turvalliselta tuntuu mennä työpäivän jälkeen kotiin kun vastassa on paras ystäväni ja kaikista läheisin ihminen elämässäni. Olen onnentyttö -tiedän! 

Hyvät ihmissuhteet, joihin luonnollisesti kuuluu ystävät ja sukulaiset. Tiedätte ketä olette, rakastan teitä! <3


Ympäröivä kauneus. Juuri toissa viikolla keskustelin rakkaan ystäväni kanssa siitä, kuinka kauniit asiat kuten kukat maljakossa tuovat iloa ja onnellisuutta elämään. Ajattelin vielä muutama vuosi sitten, että kukkien roudaaminen on ihan yhtä tyhjän kanssa ja rahan tuhlaamista, koska eivät ne kuitenkaan kauaa elä. Sittemmin olen oppinut arvostamaan kauneutta ja kauniita asioita aivan eri tavalla. Mieltäni rauhoittaa esimerkiksi kaunis koti ja sen pienet yksityiskohdat (kuten ne kukat!) ja niin tyhmältä kuin se kuulostaakin, kauan haaveilemani ja ostamani laukku. Onnellisuuteni ei ole sidoksissa materiaan, mutta kuten terapeuttini viisasti kerran sanoi: "Elämässä täytyy olla jotain luksusta." Jollekin se luksus on se laukku, toiselle ulkomaanmatka, kolmannelle joka-aamuinen take away-latte, neljännelle kylpyläloma ja niin edespäin. Mun luksus on toimiva arki höystettynä niillä tarkkaan harkituilla kauniilla asioilla, joita jaksaa arvostaa ja ihailla päivästä toiseen. Voitteko samaistua tähän vai kuulostanko ihan hölmöltä? ;)

Siinä olivat viisi onnellisuuteni myötävaikuttavaa asiaa, jotka tulivat päällimmäisenä mieleeni. Minusta olisi kiva lukea seuraavien blogin pitäjien mietteitä omista Top vitosistaan:


Näistä jälkimmäisenä mainittu (muttei todellakaan vähäisimpänä) blogi I live my dream (klik klik) on Unelma itsestä-valmennuksen kautta tutustumani Janitan blogi, joka on vastikään aloittanut bloggauksen. Janita on tosi herttainen ja kirjoittaa aidosti omana itsenään. Kurkatkaa ihmeessä häneen blogiinsa. :)

Nyt toivotten ihanaa päivää juuri sinulle! 

11 kommenttia:

 1. Tämä postaus osui sydämeen <3 <3 kiitos jenna päivän pitistyksestä :) kiitollinen :) <3 ja kuinka sinä voitkaan olla kuvissa niin hehkuva ja kaunis <3

  Tääällä yksi parantelee hampaan poistoa edelleen... nyyh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä osaat aina löytää kauniita sanat, joilla ilahduttaa. Kiitos, sydämesi on vamasti tehty kullasta! ❤️

   Poista
 2. Ihania asioita <3 Kiitti vielä haasteesta <3 Ihanaa iltaa kaunokainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilo on minun puolellani! :) Ihanaa iltaa sinnekin!❤️

   Poista
 3. Kaunis kirjoitus ja kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon blogihaasteesta, minun on tulossa pian! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!