Lifestyle-liike Housemouse

10. huhtikuuta 2016

Hei!

Pari kuukautta sitten pitkällä iltalenkillä käydessämme huomasimme Heikin kanssa kadun varteen ilmestyneen sievän lifestyle-sisustusliikkeen, joka suorastaan kutsui tarkastelemaan sitä hieman lähempää. Jo pelkästään liikkeen nimi Housemouse (eli kotihiiri) ja persoonallinen näyteikkuna sai jalkamme hivuttautumaan kohti sisäänkäyntiä mutta pahus; ovet eivät sillä kertaa auenneetkaan meille. Oli ilta-aika, ja liike oli ehtinyt sulkea siltä päivältä. 

Muutamia päiviä myöhemmin tallustelin samaa katua ystäväni Sallan kanssa ja sillä kertaa pääsimmekin pistäytymään sisälle. Ja hyvä että pistäydyimme, en osannut lainkaan odottaa niin ihanaa vastaanottoa ja toinen toistaan säväyttävämpiä sisustusesineitä ja huonekaluja!

Heti sisään astuttuamme meitä tervehti liikkeen toinen pitäjä, Hanna, rempseän välittömällä olemuksellaan. Hänen hymynsä ja iloinen puheensorina tarttui minuun välittömästi ja sai minut asiakkaana tuntemaan oloni enemmän kuin tervetulleeksi. Hanna rupesi kertomaan minulle liikkeen tarinaa ja kuinka hän äitinsä kanssa päätti sen perustaa. Samalla kun kuuntelin hänen innostunutta kerrontaansa pälyilin ympärilleni huomaten muun muassa afrikkalaisia kankaita ja koruja, jotka ihan oikeasti oli sieltä tuotuja! Ihastuin Housemouseen niin paljon, että kysyin saisinko tulla ottamaan blogiini muutaman kuvan, ja ilokseni se sopi!

Seuraavalla viikolla uudemman kerran Housemouseen sisään astuessani tapasin myös Hannan äidin, Päivin. Heidän yhteistyönsä ja intohimonsa liikkeen pitämiseen oli käsin kosketeltavaa. Kuunnellesani heitä aistin, kuinka jokainen myytävä esine ja jokainen liikkeen kulma käsinmaalattua näyteikkunaa myöten oli tarkoin mietitty ja suunniteltu. Kaunis lattia oli valittu K-Raudasta ja seinien maali valittu Atmospherelta sävynä Elephant breath. (Voiko suloisempaa nimeä ollakaan!) Mitään ei siis oltu hutastu olipa kyse sitten huonekalujen paikoista tai asiakkaan huomioimisesta. Olisin vain voinut kuunneella ja kuunnella heidän innovaatoitansa ja ja ideoitansa, mutta jossain vaiheessa oli aika antaa kamerallekin hommia. Tästä syystä postauksessa onkin silmäni verkkokalvolle piirtyneitä otoksia varmasti enemmän kuin laki sallii, mutta no can do. ;)
Housemousen valikoima on sen pienestä ja söpöstä pinta-alasta huolimatta uskomattoman laaja. Sisustustesineitä löytyy niin skandinaavisempaan kuin afrikkalaiseenkin makuun. Pidin näiden kahden maailman yhdistämisestä sen tuoman kontrastin ja lämmön vuoksi. Vaikka skandinaavinen tyyli onkin enemmän omaa sisustussudäntäni lähellä, näitä afrikkalaisia kauniita kotiin liittyviä esineitä ja kankaita, koruja ja saippuoita ei yksinkertaisesti vain voinut olla ihastelematta! Näiden lisäksi myynnissä on myös pakilalaista keramiikkaa ja minusta onkin hienoa, että toisiaan lähellä olevat yrittäjät tekevät yhteistyötä tällä tavalla.
Ei varmaan liene yllätys, että alla olevassa kuvassa olevat pikkuruiset lasiset maljakot olivat suosikkejani Housemousessa. Muutenkin nämä ikkunalaudalla olevat bling-bling-ihanuudet sopisivat todella hyvin meille esimerkiksi olohuonettamme koristamaan. Vielä kuitenkin maltoin malttaa mieleni, heheh!


Mulla olisi vaikka kuinka paljon vielä fiilisteltävää ja kerrottavaa tästä somasta Kotihiirestä, mutta kilometripostauksenkin on joskus päätyttävä. Mitäs kuitenkin sanotte, eikä näytäkin aika ihanalta liikkeeltä? Sen lisäksi että Hanna pyörittää Housemousea, hän on myös valokuvaaja ja voitte varmaan arvata kuinka haltioitunut olen ollut hänen sivujaan -Studio Kiiltomato- selatessani! Kaiken lisäksi Housemousessa on myös kukkien sidontaa, joten melko varmasti uskallan sanoa, että jokaiselle asiakkaalle löytyy jotakin. Hiljattain avatut Facebook-sivut myös valoittavat liikkeen ideaa, joten tsekatkaa ihmeessä!

Kiitos vielä Hanna ja Päivi kun sain pistäytyä liikkeessänne ja jakaa sisustamisen iloa eteenpäin! Alla vielä Housemousen osoite, pyörähtäkää siellä ihmeessä jos ohi menette (tai ihan varta vastenkin kannattaa käydä. ;)

Housemouse
Hyvän palvelun lifestyle-myymälä
Metsäpurontie 20
Helsinki

15 kommenttia:

 1. Mahti postaus <3 tätä jännityksellä odotin :) tuollaisissa liikkeissä on niin sydäntä mukana ja sen kyllä tästä kuvista ja tekstistä aisti vallan hyvin :) todella mahtavan näköistä :) ihania yksityiskohtia.

  Tuo letti maljakko tai siksi sitä ainakin kutsun niin kotiutui viime kesänä Hangon reissusta minulle jota parissakin kuvassa vilahti. :) ihana :)

  Uuden viikon iloa ja voimia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maljakko?! Mitähän olen aamulla ajatellut. Kukkaruukku piti laittaa ;-)

   Poista
  2. Siis arvaa mitä? Mulle tuli heti ensinäkemältä noista ruukuista sinä mieleen! :)

   Poista
 2. Vaikuttaapa ihanalta paikalta! Täytyy yrittää päästä käymään, kun pääkaupunkiseudulla liikun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa siis pääkaupunkiseudulle. Täällä on monta kivaa paikkaa! :)

   Poista
 3. Oi kuinka soma paikka! Tykkään todella paljon tuosta lattiasta ja seinien sävystä, tuonne olisi ihana mennä ihmettelemään kaikkia ihania asioita :) Kiitos kun jaoit tämän meidän kanssamme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat olivat livenä todella kauniita! Ja ihana kuulla, että postauksesta oli iloa! :)

   Poista
 4. Voi mikä ihanan näköinen paikka pullollaan ihania juttuja, kiitos kun jaoit tämän!

  VastaaPoista
 5. Kaikkea ihanaa puoti täynnä <3 Mitä on nuo Kaisla ja Saaristo-paketit? Haluan vaikken tiedä mitä ne on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja anteeksi vastaukseni kesto! Jostain syystä kommenttisi oli mennyt minulta ohi, pahoittelut!!
   Kuvissa olevat paketit ovat saippuoita ja kirjoitan niistä vielä tarkemmin. :)

   Poista
 6. Kaunis puoti, kauniit kuvat. Käsittääkseni liike on Maunulassa. Kirjoitat kuitenkin "paikallista pakilalaista keramiikkaa". Onkohan kaupunginosat menneet tässä sekaisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja hyvä huomio! Täytyy korjata tuo virhe, kiitos tarkkaavaisuudesta.

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!