Samettisen lempeä bataattisosekeitto

30. maaliskuuta 2016

Herkullista keskiviikkoa!

Me ollaan viime kuukausina tykästytty kovasti bataattiin, ja usein tehtaillaan siitä uunissa ranskiksia kookosöljyn ja mausteiden kera. Kipeänä ollessa Heikki ehdotti, jos kokattaisiin bataatista sosekeittoa ja ehdotus meni läpi kertaheitolla. Keitosta tuli todella hyvää ja se maistuu edelleen kipeänä olon jälkeenkin. Ajattelin siis vinkata teillekin tämän gluteenittoman ja maidottoman reseptin, ehkä tästä on jollekin pikakokkaajalle iloa. :)



Bataattisosekeitto neljälle:

2 isoa bataattia
500 ml kookosmaitoa (pinkki purkki on parasta)
2-3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1-2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
suolaa 
pippuria
paprikajauhetta
puristettua sitruunan mehua

Kuori ja pilko bataatti ja sipulit pieniksi paloiksi
Pane kattilaan kookosmaito, vesi ja kasvisliemikuutio ja anna kiehua
Lisää bataatti, sipulit ja mausteet
Anna kiehua noin vartin verran tai kunnes bataatit ovat kypsiä
Nosta kattila liedeltä ja surruta sauvasekoittimella samettiseksi
Lisää sitruunan mehu

Nauti!


Jos teille tulee muitakin raaka-aineita mieleen, josta sosekeiton voisi valmistaa niin vinkatkaa ihmeessä kommenttiboksiin! Kommenteista puheen ollen pahoitteluni, kun kahden edellisen postauksen kommentit ovat jääneet vaille vastauksia. On ollut sen verta touhukasta, etten ole ehtinyt niihin ajatuksen kanssa syventyä mutta palaan niihin tämän päivän aikana!

Keväistä päivää!

16 kommenttia:

  1. Bataattikeitolle iso plussa :):) on sellaista herkkua että oksat pois :) tosin, valmiina ostettuna olen syönyt :) ranskikset ei ole onnistunut kun tulee löysiä, oletteko saaneet hyviä? :) me tehtiin täytettyjä bataatteja tässä talvella paristi ja niistä tuli suurta herkkua :)

    Nuo servetit muuten, tännekin harmaana kotiutui :) näyttää ihanalta ja huippu herkulliselta kuvat :)

    Valokuvaus kurssille sinulle tulisin mielellään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidänkin ranskiksista tulee aika pehmeitä mutta me laitetaan ne uuniin ihan kuorineen. Sillä tavalla saa jonkun verran niihin ranskisten rakennetta.
      Ja voi S, eiköhän se ole ihan toisin päin. Sinä saisit opettaa minua! :) ❤️

      Poista
  2. Täällä syödään myös bataattia, juurikin ranskiksina ja keittona. Tuo kookosmaito oli hyvä vinkkaus, taas yksi idea lisää maidottomille tarjottavaksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että vinkistä oli iloa! Kermainen kookosmaito tekee keitosta pehmeän makuisen. :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo mausteseos on edelleen mun lemppari! ❤️❤️

      Poista
  4. Bataattisosekeitto on NIIN herkkua! Mä laitan siihen (kookosmaidon sijaan) paketillisen voimakasta Koskenlaskijajuustoa ja ripauksen chiliä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koskenlaskijajuusto kuulostaa niin hyvältä idealta, täytyy ehdottomasti kokeilla! :)

      Poista
  5. Olen todennut että kaikki mitä on bataatista tehty on ihanaa! Ihanalta näyttää tuo sinun keittosi, nam <3

    VastaaPoista
  6. Herkullinen resepti! uunibataatitkin on ihquja! Ihanaa iltaa kaunokainen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uunibataatit vievät kyllä kielen mennessään! Ja kiitos samoin! Täällä on tällä hetkellä upea auringonlasku! ❤️

      Poista
  7. Meillä bataattikeitto on ronkelin esikoisen suosikkia, tuota kookosmaito voisikin kokeilla sujauttaa joukkoon ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!