Kotona iltahämärässä

3. maaliskuuta 2016

Tunnelmallista torstaita!

Monien blogilukijoiden tavoin kiinnitän aina ensin huomioni lukemani blogin ulkoasuun ja siinä oleviin kuviin. Vaikka teksti onkin suuri osa blogia, väistämättä kiinnostukseni herää usein ensin kuvista. Onko linjoilla saman henkisiä lukijoita?

Blogeja lukiessa ja selatessa huomaan usein ihailevani erityisesti hämärävalaistuksessa otettuja kuvia ja ihmettelen, miten muut bloggarit tuntuvat onnistuvan niissä aina! Pari hyvää esimerkkiä tällaisista blogeista ovat Beauty of life ja Stella Vanilja. How do they do that?!

kynttilä iittala kastehelmi koti tunnelma sarpaneva tarjotin ilta

Kuvaan yleensä manuaalisilla asetuksilla ja niinpä olen itsekin yrittänyt ottaa kuvia palavista kynttilöistä ja tunnelmavaloista - tuloksetta. Tai no, tuloksena on ollut tärähtäneitä ja rakeisia kuvia, jotka eivät missään suhteessa ole olleet julkaisukelpoisia. En ymmärrä kameran ISO-luvuista tai muistakaan hienouksista yhtikäs mitään ja siksi olen monesti vain turhautunut yrittäessäni ottaa kuvia iltahämyisestä kodistamme. 

Yhtenä iltana kuitenkin sytytin tapani mukaan olohuoneeseemme kynttilöitä ja päätin kokeilla onko kamerani automaattiasetuksista mihinkään. Yllätyksekseni automaattiasetuksilla kuvaaminen ei ollutkaan hullumpaa ja tuloksena tuli muutama ihan kivakin kuva. Ehkä mä tästä lähtien alan siis enemmän kuvaamaan automaattisilla asetuksilla kuin yritän sooloilla jotain omaa. Olishan se siistiä osata kuvata manuaalisesti myös hämärällä, mutta toistaiseksi mennään tällä idioottivarmalla menetelmällä. kynttilä iittala kastehelmi sarpaneva tarjotin tunnelma kotti ilta

Nyt olisikin kiva kuulla teidän muiden bloggareiden ideoita iltavalaistuksessa kuvaamisen ja toisaalta teidän lukijoiden näkemyksiä kuvien merkityksestä blogin kiinnostuksen herättämisessä!

14 kommenttia:

 1. Voi apua Jenna... awwww <3 Täällä on yksi ihan liikuttunut sanoistasi! <3 Voi sinun kanssa! KIITOS! <3

  Olet saanut hämärä kuvista kyllä kauniita, isolla koolla. Palasin tuohon ylimmäiseen kuvaan uudelleen ja uudelleen, ja siinä on tunnelma kyllä vangittu niin täydellisesti. <3 Tykkään todella paljon! :-)

  Itse olen koettanut jalkaa käyttää apuna eritoten juuri hämy kuvissa. Välillä myös automaatilla, mutta sitten vaan niin rämpläämällä asetusta asetusten perään ja koettamalla. Sattuma tuo yleensä ne parhaat otokset ja sitten olenkin jo huuli pyöreänä että mikähän asetus oli. M asetus on myös aika vakkari, jonka jopa olen saanut merkille pistettyä ;-)

  Kiitos vielä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Ylin kuva on omakin suosikkini näistä ja sen onnistuminen riippui täysin automaattiasetuksista; manuaalisesti se ei olisi millään onnannut! :D

   Jalustaa pitäisi minunkin useammin käyttää. Aina on muka kauhea vaiva ottaa se esille, hahah! Sinun vinkeistäsi on varmasti hyötyä, otankin niistä kopin ja toivon, että alan onnistumaan yhtä hyvin kuin sinäkin! :)

   Poista
 2. Ihanii kuvii oot ottanut❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä ovat vähän erilaisempia otoksia kuin tavallisesti. :)

   Poista
 3. Kauniita kuvia olet saanut otettua!

  Katrilla Tohkeissaan blogissa oli joku aika sitten aika hyviä vinkkejä hämäräkuvaamiseen ja selkokielistä tekstiä kaikista aukoista ja suljinajoista...

  Kivaa loppuviikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, yllättävän hyvin kuvat onnistuivat omastakin mielestäni; sitä kun on aina niin tajuttoman kriittinen omista kuvista!
   Kiitos postausvinkistä, täytyy se tsekata!

   Poista
 4. Ihania kuvia olet ottanut, tunnelma kohdillaan <3 Blogin ulkoasu ja kuvat muakin kiinnostaa kovasti! Kyllä mielenkiintoinen otsikkokin kiinnostaa kurkata blogiin. Ihanaa lomaa Jenna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otsikko on tärkeä ja se blogin ulkoasun kanssa voi hyvinkin kiinnittää lukijan huomion. Nää on jänniä juttuja, kun niitä oikein lähtee miettimään. :) Ja kiitos kehuista!

   Poista
 5. Kuvat kertoo mielestäni enemmän kuin tuhat sanaa. Joskus kiireessäkin yritän lukea mahd monta blogia niin luen sieltä täältä ja ihastelen ennemmin kuvia. Mie kuvaan kaiken manuaalilla ja siltä ne mun kuvat joskus näyttääkin.
  Mää haluaisin niin muutoksia omaan blogin ulkoasuun mutta en osaa tehdö sille mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi samaa mieltä; kuvista voi imeä inspiraatiota ja tunnelmia monin verroin!
   Mielestäni blogisi ulkoasu on kaunis, mutta ymmärrän vaihtelun halun. Itsekin selailin taas Etsystä blogipohjia, mutten vielä löytänyt mieleistäni. Ainakin jonkin aikaa mennään siis tällä samalla vanhalla. :)

   Poista
 6. Voi sinua Jenna <3 <3 Aivan ihana kuulla, että olen mielestäsi onnistunut kuvissa!! Itse tietenkin niin kriittinen omien kuvien suhteen. Tohkeissaan blogin Katri kirjoitti todella hyvän postauksen hämärällä kuvaamiseen--> http://www.tohkeissaan.fi/2015/12/hamarakuvausvinkit-joulukoti.html

  Kiitos vielä. Olipas kiva piristys tähän perjantai iltapäivään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vinkistä! Luinkin Tohkeissaan-blogista jokin aika sitten vinkkejä; täytyy palata niihin uudella energialla!
   Voimia alkavan viikon rutistuksiin! <3

   Poista
 7. Kauniita kuvia! Itsestäni tuntuu että lapsiperheessä kuvat tulee räpsästyä aina todella nopeasti, kun aikaa säätöihin ei vain ole. Hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, mutta silti onnistut kuvissasi! Selkeästi sinulla on siis se kuuluisa magic touch kamerasi kanssa. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!