Ja olohuoneen tapetin alta paljastui...

13. helmikuuta 2016

... musta tapetti! Kyllä vain, musta kauniilla kuviolla ja mä olen siitä tosi innoissani, toisin kuin neljä vuotta sitten.

Nimittäin:

Muutettiin nykyiseen pesäämme marraskuussa 2011. Olin silloin tuhottoman innoissani maalaisromanttisesta sisustustyylistä (jota toki edelleenkin pidän kauniina.) Asuntoon muutettuamme olohuoneessa oli edellisten asukkaiden tiimoilta hienosti kuviokohdistettu musta tapetti, mutta maalaisromanttiseen intooni tapetti ei istunut. Noh, mehän läksittiin K-Rautaan katsomaan vaihtoehtoista seinäilmettä joka löydettiinkin; vaalean beige raitatapetti oli sen ajan juttu. Tapetoimme raidat reteesti mustan tapetin päälle (helpoin ratkaisu, josta nyt olenkin tyytyväinen!)

Mutta kuinkas kävikään neljä vuotta myöhemmin? Sanotaan, että vaihtelu virkistää ja niin se todella on tehnyt tässä kodin sisustuksen saralla. Koska olen jo sata kertaa maininnut haaveilevani kliinisemmästä kodin ilmeestä, ostimme valkoisen maalin, jolla oli tarkoitus maalata olohuoneen seinä. Sitä ennen odotti kuitenkin tapettien alas repiminen ja ajatus siitä ei houkutellut sitten yhtään. Tarpeeksi kauan kuitenkin asian kanssa vetkuteltuani päätin viime sunnuntaina ryhtyä tuumasta toimeen ja arvatkaa mitä? Vaalean tapetin repimisessä ei kauaa nokka tuhissut, se lähti todella siisteinä suiroina ihan vain vetämällä! Ja mikä vieläkin parempi uutinen, musta tapetti ei vaurioitunut hässäkässä ollenkaan! Siitä innostuttuamme päätimme olla maalamatta seinän valkoiseksi ja pitämällä mustan tapetin. Heka sanoikin, että varsin helppo remontti!
Nyt en voi käsittää miten en aiemmin tykännyt tästä tapetista lainkaan! Ystäväni K sanoi jo silloin, että tapetti on hieno mutta en uskonut. :D Ihminen tosin muuttuu jatkuvasti niin luonnollisesti sisustusmakukin voi vaihdella.

Ripustin alla olevassa kuvassa Granitin valosarjan seinässä olleisiin koukkuihin mutta tuohon paikkaan on tarkoitus hakea Ikeasta Songe-peili. Valosarjasta taas kyhään meille sängynpäädyn. Niin juu, makkarikin kokee pientä muutosta, kerron siitä myöhemmin lisää!Tältä meillä näytti siis ennen. Olen jo pidemmän aikaa haaveillut uudesta isommasta asunnosta, mutta nyt tuntuu että ihan kuin meillä olisikin uusi koti! Ja sitä ihmettelen, että meidän koti tuntuu nyt paljon isommalta kuin aiemmin! Ehkä selkeät linjat vaikuttavat asiaan tai sitten mustan ja valkoisen kontrasti.


Eilen laitoin taas Toriin myyntiin tavaraa, muun muassa kattolampun sun muuta. Uusi olohuoneen kattolamppu odottaakin ripustusta ja se vilahtikin postauksen alussa. Tykkään tosi paljon kotimme muutoksesta, jihuu!

26 kommenttia:

 1. Aika mieletöntä, että vanha tapetti oli pysynyt noin hyvänä :) Hyvä muutos!

  VastaaPoista
 2. Ihana tapetti! Olipa onni että päätitte aikoinaan tapetoida päälle :) lisää kotikuvia kun suunnitelmat etenee <3 sinulla on niin hyvä maku että sama tyylikäs linja jatkuu ihan varmasti kodissannekin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi silloin tuli oltua sen verran laiska että pidemmän päälle se kannatti, hehehe! :) Ja voi kiitos, samat sanat sinulle! ❤️ Katselin hiljattain blogissasi kuvia teiltä ja hommataankin juuri sama peili kuin teillä. Se on ihana!
   Muksaa viikkistä!!❤️

   Poista
 3. Kävipä hyvä tuuri, todella kaunis tapetti ja hienosti sopii sisustukseen. Musta voi tuoda myös uutta syvyttä tilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Hyvin kuvailtu; syvyyden vuoksi varmasti asuntomme tuntuukin suuremmalta. Enpä olisi itse tuota keksinyt. :)

   Poista
 4. Mikä mieletön tuuri teillä kävi kun tuo u p e u s pysyi nuin hyvänä :):) olen tosi iloinen puolestanne, se sopii niin hyvin teille, ryhdikäs olisi sana jota käyttäisin :) upea muutos <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihan tajuttoman hyvä tuuri! Alla ollut tapetti on selkeästi todella hyvä laatuista koska se pysyi niin hyvänä!
   Ryhdikäs on hyvä adjektiivi, hyvin kuvaava! :)

   Poista
 5. Todellakin hieno ja huippua että säilyi hyvänä - en olisi uskonut ellen olisi nähnyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, en olisi itsekään uskonut! Meidän neljän vuoden takainen laiskuus siis palkittiin! :D

   Poista
 6. Hieno tapetti ja kätevää, kun oli jo valmiina alla paikallaan! Ihanaa iltaa ♡

  VastaaPoista
 7. Miten ne makuasiat äkkiä muuttuukin. Itsekin rakastin muutama vuosi sitten maalaisromanttista ilmettä ja nyt harmittaa kun tuossa hulluudessani tuli laitettua hieman kalliimpiakin ratkaisuja. Nyt en haluaisi millään katsella noita hankintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, ymmärrän! Mieli tosiaan muuttuu ja kunpa sitä osaisikin aina tehdä sellaisia sisustusratkaisuja, jotka kestäisivät aikaa. :) Mutta onneksi nainen saa muutta mieltänsä, eikö vain? ;)

   Poista
 8. WAU <3 Aivan ihana tuo tapetti, tuo kyllä olohuoneeseen ihan uudenlaista, jotenkin selkeämpää ilmettä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkeämpää ilmettä olinkin pitkään kaivannut kaikenlaisen pienen tilpehöörin ja sisustussälän tieltä. Nyt kun vauhtiin on päässyt, niin haluaisi vieläkin selkeyttää ilmettä. :)

   Poista
 9. Teillä kävi tuon tapetin kanssa ihan mieletön tuuri! Todella hyvältä näyttää kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävi todella! Kiitos, tämä on todella mieluinen muutos! :)

   Poista
 10. Wauuu! Aivan ihana tapetti ja niin kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä, tämä on todella kaunis ja elegantti! :)

   Poista
 11. Upea tapetti ja säilyipä hyvin! Nykytapetithan kyllä onkin helpompi poistaa ja laittaa kuin ennen, antaa paremmat/helpommat mahdollisuudet mielen vaihtelulle :)Varmaan kiva fiilis kun on uutta ilmettä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvä pointti! Helppoa tämä "remppaaminen" :D

   Poista
 12. Hei wau! Mieletön tuuri, että alimmainen kerros oli pysynyt ehjänä. Tuo musta näyttää kyllä tyylikkäältä ja antaa jotenkin tilaan paremmat "raamit". Iso peukku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jutta! Ihan uskomaton tuuri tosiaan ja musta tapetti antaa todella ryhdikkään ja tyylikkään ilmeen kaikik puolin! Kunhan saadaan olkkari aivan valmiiksi niin laitan kuvia. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!