Ensimmäisenä pakkasaamuna

30. lokakuuta 2015

Moikkista moi!

Toissapäivänä oli upea aurinkoinen aamu kuten tänäänkin! Aurinko loisti säteillään kuin tilauksesta, sillä olimme sopineet noin viikkoa aikaisemmin lähellä asuvan kaverini kanssa lenkkitärskyt. En ollut alunperin suunnitellut ottavani kameraa mukaan kävelylle, mutta kun herätessä keltaisen tähden kimmellys pilkahti verhojen välistä, kameran mukaan nappaaminen tuntui itsestäänselvyydeltä. 

Lenkkipolulle saavuttuamme näkymä siellä olikin jo aika karu mutta silti omalla tavallaan kaunis. Harvoissa puissa oli lehtiä, mutta ruskan värittämät ja pakkasen huuruttamat lehdet olivat maassa kuin taideteoksia! Eikö olekin ihmeellistä, miten kaunis luonto voi olla aivan pienimpiä yksityiskohtia myöten, kuten esimerkiksi pienen pikkuruiset lehdet!Onneksi tuli otettua kamera mukaan niin pystyi vielä taltioimaan loppusyksyn tunnelmia. Kävelyllä ollessa tuli myös sellainen olo, että lenkkeilyn (ja ylipäätänsä liikunnan) voisi taas pitkästä aikaa aloittaa. Usein ei vain tule yksin lähdettyä reippailemaan, joten mun rakkaat kaverit: jos kaipaatte lenkkiseuraa niin heittäkää whats appilla, mä oon niin messissä! :)


Viikinloppuja kaikille!

Ärrin murrin-päivänä ja ilahduttavat paperipussit

27. lokakuuta 2015

Moikka!

Onpa ihana tunne istahtaa hetkeksi blogin pariin mukavien asioiden äärelle. Päiväni alkoi heräämällä ahdistavaan painajaiseen, joka tuntui ihan järkyttävän todentuntuiselta ja pelottavalta. Kun tokenin todellisuuteen ja siihen, että onneksi kyseessä oli vain kamala uni, tajusin vasemman pohkeeni olevan todella kipeä. Muistan havahtuneeni yöllä kivuliaaseen lihaskramppiin, jonka kipu tuntuu edelleen ja sai mut linkkaamaan nyt illallakin. Noh, kroppa viisaasti taisi yöllä ilmoittaa että tämän rouvan magnesiumin saanti on ihan retuperällä ja että tarttis tehdä jotain. (Nimimerkillä: Huolehtivainen mieheni on mulle sata kertaa muistuttanut magnesiumin syömisestä mutta se ei ole vain mennyt mulle perille.)

Töihin päästyäni kaikki meni hyvin lounaaseen asti (ja sain nauttia tänään poikkeuksellisen ihanasta lounasseurastakin, kiitos A! <3 ) mutta iltapäivällä rupesin stressaamaan (nyt jälkikäteen ajateltuna) ihan naurettavan paljon yhdestä asiasta, josta ei todellakaan olisi tarvinnut ottaa niin suurta painetta. 
Työpäivän jälkeenkään ei mennyt ihan putkeen kun stressaantuneena ja huutavan nälkäisenä unohdin ihan kokonaan sovitut kahvitreffit veljeni kanssa. Istuin siis jo bussissa matkalla kotiin kaikki-ottaa-päähän-fiiliksellä kun veljeni soitti että missä olen? Vitsit että mua nolotti unohdukseni ja olin siis eilen illalla vielä muistanut tärskymme. Väsymys, stressi, nälkä, ja parin päivän aikainen kuumemittarin ilmoittama lämmönnousu nollasi ilmeisesti kokonaan rationaalisen aivotoimintani ja totaalinen unohdus tapahtui. Noh, ei muuta kuin takaisin kaupunkiin ja melkein puoli tuntia myöhässä sopimastamme tapaamisajasta tapasin veljeni ja meidän kahvihetki olikin just se juttu mikä muuttikin tämän päivän  myönteiseksi. Minulla on todella ihana veli. Ärsytyskin kummasti helpottui kun hyvän seuran lisäksi sain massun täyteen murkinaa. Työkaverini sattui tänään osuvasti toteamaankin, että väsymys yhdistettynä huutavaan nälkään ei tunnu kellään tuovan niitä myönteisempiä luonteenpiirteitä esiin. Vai tuleeko mieleen ketään, jolle tämä combo erityisesti sopisi? ;)
No niin, tämän arjen vuodatukseni jälkeen onkin aika ihastella näitä hurmaavia paperipusseja. Kyllä vaan, luit oikein; paperipusseja! Bongasin joskus kesällä jostain blogista tämän valkoisen pussin, johon ihastuinkin kertaheitolla. Yllätykseni oli aika suuri kun yhtenä päivänä kotiin tultuani tsekkasin päivän postin ja nimelläni oli tullut kirjekuori, josta paljastui nämä kaunokaiset! Yllätyksen takana oli herttaisen ja toisia ajattelevan Stella Vaniljan päivänpiristys minulle. Nyt ne koristavat meidän olkkarin uutukaista Stringin Pocket-hyllyä, johon ne sopivat kuin otsatukka nöfnöffille. Kiitos siis S näistä pusseista vielä tätäkin kautta, nämä ovat todella hurmaavat! <3Nyt onkin ilta siinä vaiheessa, että on viisainta lähteä soutelemaan höyhensaarille. Äitini käytti usein höyhensaari-ilmausta nukkumaan menosta ja se oli minusta niin söpösti aina sanottu. Laitan siis pian silmät kiinni ja otan airot käteen, toivottavasti ensi yö unten vesillä on tyyni ja seesteinen.

Hyvää yötä kaikille!

#Husband

25. lokakuuta 2015

Heips!

Ja ihanaa sunnuntaita! Tämän päivän postaus onkin oikeastaan rakkaan mieheni käsialaa. Blogeissa on pyörinyt hauska #husband-haaste, joista voi hieman avartaa käsitystä blogin takana hääräävästä vaimosta. Kysyin Heikkiä ensimmäisen kerran tekemään tämän jo joskus kesällä ja eilen hän istahti koneen ääreen tämän kimppuun. Samalla kun minä touhusin keittiössä kotijuttuja ja kuuntelin sivukorvalla (eli korva seinässä kiinni) näppiksen sulosointuista ääntä, rupesi ihan jännittämään mitä muruseni tänne rustaileekaan. Todettakoon, että kohta seitsemän vuoden avioliiton aikana Heikki on oppinut tuntemaan vaimonsa varsin hyvin ja tietää mun oudot tavat.

Pitemmittä puheitta päästään paremman puoliskoni totuuden paljastamisen kimppuun. (Totuus kuuluu aviomiehen suusta vai miten se meni?) Omat vastaukseni on kirjoitettu sulkeisiin.
@perhosjenna

1. Jos vaimosi katsoo telkkaria, mitä siellä todennäköisesti pyörii? Hömppää, Jutan ihmedieetti tmv. (Oikein, Kiinteistö-Kaisa on toinen suosikki!)

2. Minkä kastikkeen hän valitsee salaattiinsa? Oliiviöljy. (Correct.)

3. Mikä on hänen inhokkiruokansa? Jaa, heitetään vaikka maksalaatikko!?  (Itseasiassa tykkään maksalaatikosta todella paljon, varsinkin voin kanssa.)

4. Menette ulos illalliselle ja drinkeille, mitä hän tilaa? Valkkarin. (Kyllä, puolikuivan ja jäillä.)

5. Mikä on hänen kengänkokonsa? 39. (Hienosti muistettu!)

6. Jos hän keräilisi jotain, mitä se luultavasti olisi? Ekana mieleen tuli laukut, mutta siitä tosin puuttuu "jos"!  (Kröhöm.. myönnettäköön. ;)

7. Mitä hän voisi syödä päivittäin kyllästymättä? Jäätelöä?!  (Todellakin, vaikka 24/7!)

8. Minkälaista musiikkia hän kuuntelee? Hah, sitä mitä isäntä soittaa!:-) Mutta siis esim. Robin on ollut kohtalaisessa voimasoitossa.  (Robinia on tullut luukutettua ja ensin viikolla mennään kaverin kanssa hänen konserttiinsa. Hetkonen, myönsinkö sen juuri julkisesti?)


@perhosjenna

9. Minkälaisista elokuvista hän pitää? Hömppä, komediat, draama..  (Kyllä hän vaimonsa tuntee.)

10. Minkä väriset silmät hänellä on? Harmaanvihreät. (On, äidiltä perityt.)

11. Kuka on hänen paras ystävänsä? Pakko luottaa sen verran itseensä että vastaan: Minä.  (Niin olet! <3 )

12. Asia mitä usein teet, josta hän ei pidä? Hmm tää on paha... Jätän hikisiä treenivaatteita kuivumaan. (Niin jätät! :D)

13. Missä hän on syntynyt? Helsingissä. (Stadin gimma.)

14. Minkä parissa hän viettää mielellään monia tunteja? Vahva tunne että jonkinlainen blogi vie ainakin joitakin hetkiä päivistä..  (Tirsk!)

15. Mitä hän osaa erityisen hyvin? Saa sinut tuntemaan itsesi arvokkaaksi, kirjoittaa, sisustaa. Ennenkaikkea olla oma itsensä, niin vaimona kuin ystävänä.<3 (Maailman ihanimmasti sanottu.. tear.)

16. Mikä on oudointa ruokaa, mistä hän pitää? Vastataan vaikka HAPANKAALI! Vihdoinkin, nyt syömme kumpikin sitä!:)  (Hapankaali oli vihoviimeisin ruoka-aine, johon koskin mutta niin ne makunystyrät vaan muuttuivat.)

@perhosejnna

17. Mikä saa hänet ärsyyntymään? Ruoan maiskuttelu (indeed!)  (TODELLAKIN! Misofonia ei kuulosta lainkaan tuulesta temmatulta syyltä tähän.)

18. Entäs piristymään? Yhteinen kävelylenkki, hyvä kupillinen kahvia, halaus, kukat.... (Sydän..)

19. Mikä on oudointa ruokaa, mistä hän pitää? Eix tää tullu jo??  (Taisi tulla.)

20. Ketä julkisuuden henkilöä hän ihailee? Victoria Beckham (That is right, sir.)

21. Millainen hän on vaimona? Best you can ever imagine!<3  (My love <3)

22. Milloin hän tapasi vanhempasi? Kesällä 2008, tarkempaa kellonaikaa ei tipu just ny.. (Niin oli, mökillä järven rannalla.)

23. Mikä on hänen uusin villityksensä? Pinterest.  (On, siitä kiitos ystävälleni.)

24. Millainen on hänen kotilook? Rento niinkuin kuuluukin! (Kollarit, t-paita) (Samat vermeet nytkin päällä.)On hän vaan niin ihana aviomies. Paras mitä kuvitella saatan.  Forever yours my love. <3 

Kysymys pallovalojen pallojen vaihdosta

24. lokakuuta 2015


Huomenia!

Viikonloppu alkoi ja monilla se onkin vapaata. Minulla menee tämä päivä työn merkeissä kun viikolla oli pari arkivapaata. Työpäivä ei kuitenkaan ole mitenkään pitkä ja illalla töiden jälkeen verestämme ystävien kanssa muistoja get togetherien merkeissä.

Olen huomannut, että te lukijat olette olleet monesti valveutuneimpia sisustusjutuissa kuin minä ja siksipä ajattelin kysyä teiltä neuvoa. Löysin nimittäin kesällä Jyväskylän reissulta Sisustus Satiinista pallovaloihin vaihtopalloja. Sain vasta nyt aikaiseksi alkaa verhotangossa roikkuvia pallovaloja tuunaamaan, mutta se ei ollutkaan niin yksinkertaista. Miten te olette vaihtaneet näitä palloja? Kuulin, että saksien avulla voi suurentaa pallossa olevaa reikää, johon valo tulee mutta pelkään että pallot tipahtavat (joskus jollekin oli käynyt näin..) Jos siis teillä olisi heittää vinkki vitosia kehiin niin olisin super kiitollinen! Ja jos joku tietää mistä näitä palloja saisi ostettua täällä Helsingissä niin kiitollisuuteni olisi vieläkin suurempi! :D
Toivottelen teille kaikille mukavaa viikonlopun jatkoa! Näissä harmaissa päivissä on se hyvä puoli, että kotona voi polttaa kynttilöitä ja fiilistellä vaikka teekupposen ääressä. Se on ainakin vakiokäytäntö meillä joka ilta. :)

Vihdoinkin seinällä! Stringin Pocket-hylly in action

22. lokakuuta 2015

Moikka moi!

Melkoinen syysmyrsky ainakin täällä etelässä tällä hetkellä! Oletteko pysyneet tuulen tuiverruksessa pystyssä vai menneet ihan mukkelis makkelis? Vaikka syksy onkin ruskansa puolesta aivan mahdottoman ihanaa aikaa, niin nämä myrskyt kera inhottavan piiskaavan tihkusateen voisi kyllä huolella skipata, vai mitä?


Myönnän, että kun ensimmäisen kerran näin tämän hyllyn jossakin sisustusblogissa, en ollut siitä niin kovin (lue: yhtään) innosunut. Hyllyn yksinkertaisuus ja kolkkous ei napannut sitten millään, mutta lopulta juuri näiden ominaisuuksien takia hyllyyn sitten ihastuinkin! Tilasin Pocketin siis Finnish Design Shopista  ja toimitus oli todella nopeaa; tilauksesta kului alle vuorokausi kun se saapui kotiovellemme! Hyllyn väriä valitessa ei myöskään ollut vaikeuksia, rakastan valkoista joten valkoinen Pocket it is!

Minua oli muuten hieman varoiteltu hyllyn seinään poraamisen kanssa. Kuulin, että joillain hyllyn kannattimet ovat ruuvien kohdalta napsahtaneet rikki, mutta me ei huomattu tällaista vaaraa. Liekö kannattimia sitten vahvistettu tehtaalla vai miten, mutta hyvin hylly saatiin asennettua ja varsin kivuttomasti.Tykkäättekö te tämän sarjan hyllyistä vai onko se makuunne liiankin simppeli? Yritän viikonlopun aikana tai viimeistään alkuviikosta kuvata teille sen mainitsemani vaaterekki-ikea-lack-hylly-kokonaisuuden, siitä tuli aika kiva vaikka itse sanonkin! Tosin inspiraationa siihen toimi mikäs muu kuin Pinterest, johon olen jäänyt totaalisen koukkuun. Kiitos siitä kuullu rakkaalle ystävälleni Cudrylle! ;)

Ruututakkinen tyttö

17. lokakuuta 2015

Ihanaa lauantaita! 

Löysin luonnoksieni kätköistä asupostauksen, joka oli jäänyt julkaisematta jostain syystä. Tänään ajattelin tämän kuitenkin laittaa eetterin; vielä kun juuri ja juuri tarkenee vielä tällaisessa ohuemmassa takissa. 

Tämä asu minulla oli päällä Balmuirin showroomilla noin kuukausi sitten. Jaiks, onko siitä jo niin kauan? Kylläpä nämä syksyn kuukaudet menevät edelleenkin nopeasti!Tämän alla olevan kuvan laatu on mitä on mutta tästä voitte saada hieman osviittaa miltä tämä takki näyttää päällä. Mitä pidätte? Tästä takista saa helposti muokattua juhlavamman tai arkisemman asusteita vaihtamalla. Näin eräällä naisella katukuvassa tämän takin mustan kaulalaiinan kanssa ja se oli kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi kiva kokonaisuus!

Takki / H&M 
Huivi / Balmuir
Pusero / Cubus
Kello / MK
Hame / Zara
Laukku / Longchamp
Kengät / H&M

Meillä onkin tänään tiedossa häähumua! Kaverimme sanovat tänään toisillensa ´tahdon´ja on ihanaa päästä todistamaan heidän tärkeää päiväänsä. Alla on pieni sneak peek asustani ja vielä täytyykin ehtiä silittämään oma mekkoni ja Heikin kauluspaita. Kynnetkin on vielä lakkaamatta puhumattakaan kampauksesta joten pitemmittä puheitta tämä rouva alkaa laittaa hösseliksi!Aurinkoa päiväänne!

#tbt #summer

15. lokakuuta 2015

Heips!

Vielä ehtii #throwbackthursdayn aikana postailla muistoja kesältä. Kuka muuten tietää, mistä #tbt on saanut alkunsa? Se taitaa olla jo globaali-ilmiö ja jokuhan sen on keksinyt mutta kuka? Sivistäkää allekirjoittanutta jos satutte tietämään. :)

Näin lokakuussa tuntuu, että kesästä on kulunut jo pieni ikuisuus, tai niinhän siitä taitaa ollakin. Jotenkin nämä syksyn kuukaudet tuntuvat menevän ohi aina yhdessä hujauksessa mutta tammi-helmikuussa aika sitten pysähtyykin. Mikähän siinäkin on? Yhtä kysymysmerkkiä taitaa olla tänään tämä tyttö kun yhtä kysymystulvaa pukkaa täältä päästä.Tämän postauksen kuvat on otettu kesälomallamme keski-Suomesta järven rannalta. Alla olevassa otoksessa nappasin pari auringon sädettä meille mukaan talven varalle, toivotaan että ne kantavat pimeän ajan yli. 

Juteltiin tänään muuten sattumoisin kaverin kanssa siitä, miten vuodenajat voivat vaikuttaa monien mielialoihin. Joillain mieliala madaltuu syksyllä kun taas joillain keväällä. Itse kuulun tähän kevätkansaan vaikka pidänkin siitä, kun luonto puhkeaa kukkaan. Joka kevät oma väsymykseni ei tosin iske yhtä voimakkaana, kuten esimerkiksi viime kevät meni ihan hyvin. Tulevaa kevättä siis odotellessa ja siihen valmistautuessa.


Meillä onkin mukava viikonloppu edessä. Vielä huominen työpäivä ja sitten voi alkaa valmistautumaan erityisesti lauantain kauniita juhlia varten. Sunnuntaina onkin sitten tarkoitus piipahtaa I love-messuilla. Onko siellä muitakin messuille menijöitä? 

Nyt hyviä öitä ja kauniita unia ja kesän kuvia!


In love with autumn

14. lokakuuta 2015

Moi!

Tämä syksy on ollut kyllä aivan mahtava! Värikäs ruska, aurinkoiset päivät, kirpsakat aamut ja hämärtyvät illat..

Blogin alkuajoista saakka mukana olleet saattavatkin muistaa, että syksy on ehdottomasti lempi vuodenaikani edellä mainittujen syiden vuoksi. Myös äitini rakasti syksyä ja muistan kuinka hän aina syksyn tultua piti huolen, että joka ilta keittiön pöydällämme paloi kaksi kruunukynttilää, vaaleansinisiä tai -punaisia. Kynttilän valosta tuli aina kodikas ja lämmin tunnelma.. Huh kun tulikin ikävä äitiä tätä muistellessa.
Äitini oli luonteeltaan sydämellinen, välittävä, herkkä ja valloittava. Hän oli myös todella kaunis nainen ja hänestä oli helppo pitää. Välillä minulle on sanottu, että muistutan paljon äitiäni ja se on suurin kohteliaisuus mitä olen saanut. Silloin tällöin ikävä äitiä kohtaan iskee todella lujaa päälle kuten iski nyt yhtäkkiä tätä kirjoittaessani. Näinä hetkinä helpottaa tieto siitä, että tapaamme jälleen. Äiti. <3