Eroon smurffikuvista

16. joulukuuta 2015

Moikka!

Tiedättekö sen tunteen, kun hetkenä jolloin päivänvaloa on edes hetken tarjolla ja saa napsittua blogia varten muutaman kuvan, lopputulos niitä konelle ladattaessa onkin jotain aivan muuta kuin alunperin tarkoitti? Vaaleataustaisista kuvista onkin muuntautunut sinisävyisiä kysymättä minkänlaista lupaa ja harmitus siinä vaiheessa on vähintäänkin ymmärrettävää. Otettu kuva saattaa jopa kameran näytöllä näyttää kelvolliselta, mutta annas ollan kun karu totuus paljastuu tietokoneen ruudulta: smurffi mikä smurffi.

Olen itsekin harmitellut usein tämän dilemman kanssa ja viimein olen edes hieman onnistunut pelastamaan nämä pieleen menneet kuvat delete-nappulalta. Hätiin riensi tuttuakin tutumpi kuvankäsittelyohjelma Photoscape ja tämän tekstin lopussa kerron miten parilla napin painalluksella frozen-kuvista voi saada kohtuullisia kelpoyksilöitä.

Tässä kuitenkin ensin pari havainnollistavaa kuvaa, joho olen käyttänyt edellämainittua pelastavaa ohjelmaa. Ensimmäinen kuva on alkuperäinen ja sen jälkeen tulee tismalleen sama kuva mutta käsiteltynä valkotasapainolla.Tämän alla olevan kuvan taustaväri on värinä aika ihana babyblue, mutta koska sen tarkoituksena oli olla alunperin valkoinen, en sitä tällaisena hyväksynyt. Vein tämänkin kuvan kuvatohtori Photoscapelle ja ta-daa! Huomaatko eron?Ja sitten niihin ohjeisiin miten saat pelastettua kuvasi sinisyydeltä. Alla on kuvankaappaus, johon on ympyröity kohta jota klikata kuvaa käsitellessä. Klikkaa siis kohtaa "kirkkaus,väri" ja sitä panettuasi klikkaa kohtaa "valkotasapaino". Sen jälkeen vie kursori kuvasi siniseen kohtaan, klikkaa kerran ja odota pari sekuntia. Nyt kuvasi on vaalennettu ja voit jatkaa kuvan muokkaamista normaaliin tapaasi. Helppoa vai mitä?


Tämä kyseinen klikka onkin varmasti jo useammalla ollut tiedossa mutta itse heräsin jostain syystä tähän vasta nyt. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai miten se meni? :)

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eikö olekin! Yllättävän helposti kuvia saa fiksailtua. :)

   Poista
 2. Kiitos Jenna <3 todella mielettömän hyvä vinkki <3 jestas, mahtavaa :) itse olen samasta kohtaa käyttänyt kirkastus kohtaa joka toimii myös hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin aikamoinen ero tosiaan! Photoscape on näppärä kapistus. :)

   Poista
 3. Mä käytän kans photoscapea ja olen ollut kyllä niiiiiin tyytyväinen ohjelmaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei haluutko kertoa tarkemmin mitä ominaisuuksia siinä käytät? Kuvasi ovat aina niin upeita!

   Poista
 4. Pitääpäs kokeilla, kun kaikissa kuvissa on niiiin sininen vivahde!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se sininen vivahde tulee niin helposti kuviin varsinkin tänä vuodenaikana!

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!