Dc-fixiä keittiönpöytään vai ei?

18. joulukuuta 2015

Moikka!

Jotkut lukijosta saattavatkin muistaa, kuinka meillä oli joskus varsin beigeen ja ruskean sävyinen koti, joka toki oli todella kodikkaan tuntuinen. Sitä mukaa kun olohuoneen sohvamme vaihtui tummanruskeasta valkoiseen, olen valkoistanut (onko tuollaista verbiä edes olemassa?) kotiamme ja nyt pienen pesämme jokaisen huoneen hallitseva väri on valkoinen - paitsi keittiössä.

Neljä vuotta sitten (onko siitä jo niin kauan!) ihastuimme totaalisesti kodissamme jo valmiiksi olleeseen tummanruskeaan laminaattilattiaan ja yhä edelleen se miellyttää silmää! Varsinkin keittiöryhmämme ympärillä lattia on päässyt oikeuksiinsa ruokapöydän ja -tuolien ruskeiden yksityiskohtien myötä.


Mutta: kun siihen raikastavaan valkoiseen olen kuitenkin todella tykästynyt, olen ajatellut monien taitavien tuunaajien innoittamana fiksailla hieman huonekalujamme. Olkkarin ruskea senkki tulee saamaan lähiaikoina uuden elämän valkoisen Dc-fixin myötä ja saman kohtalon saa osakeen tv-tasomme. Kysymys siis kuuluu, pitäisikö sama toimenpide tehdä myös ruokapöydällemme?
Kuten jo totesin, pöydän tummanruskea pinta tekee kodikkuuden tuntua, mutta kieltämättä pieni vaihtelu virkistäisi. Olen jo pitkän aikaa haaveillut valkoisesta pöydästä ja dc-fixin avulla sen toteuttaminen ei (kuulemma) ole kovin hankalaa. Kysynkin siis nyt teidän puolueettomia mielipiteitä: jätänkö pöydän tuollaiseksi kuin se on vai olisiko valkoinen mattapinta parempi? Kiitos jo etukäteen avusta! <3


12 kommenttia:

 1. Innolla jään seuraamaan mihin päädyt :) Meillä nimittäin on samantyylinen ruokaryhmä ja tuo ruskea ei omaan silmään taas miellytä yhtään! Mietin jo jos tuolit ja pöydän tason hioisi ja maalaisi, mutta siinä taas olisi melkosen paljon hommaa. DCfixistä taas en tiedä kuinka toimisi kun en ole sitä ikinä käyttänyt... etenkin huolestuttaa miten kalvon saumat tulisivat ikävästi näkymään.

  Toistaiseksi pysyn siis tuossa ruskeassa itse, jos sinulta tuo kalvon laitto onnistuu niin yritä ihmeessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tatti ja kiitos kommentistasi! :)
   Dc Fix olisi varmasti huomattavasti helpompi ratkaisu kuin tosiaan se hiominen ja maalaaminen mutta noita mainitsemiasi kulmia olen itsekin pähkällyt! Eilen kaverini laittoi blogini Facebookin puolelle, että hiustenkuivaajalla voi lämmittää fixiä, jolloin sitä on helpompi muotoilla. Taidan siis tosiaan yrittää ja raportoida tuunauksesta tännekin. :)

   Poista
 2. Hyvää viikonloppua❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! ❤️ Omani starttasi viikon lepäilyn jälkeen työpäivällä, olen ihan innoissani kun pääsen taas ihmisten ilmoille! :)

   Poista
 3. Hmm... nyt laitoit pahan :-) Tuo kun on kaunis pöytä nuin, mutta, tiedän, valkoinen tekee ihmeitä ja varmasti sopisi aivan loistavasti :-) Jäisi kuitenkin tuoleihin tuo säväys :-) Eli ehkä olen kuitenkin sen kannalla että laittakaa vaan dc fix laulamaan :-) Varmasti hyvä tulee :-) Onko pöytä jatkettava?
  Täällä on yksi joka kannattaa kovasti yleisestikin dc fixiä, kuten tiet :-D

  Ihanaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio! Tuoleihin jäisi tosiaan tumman ruskea säväys, tuota en tajunnutkaan. :)
   Sinun innoittamana Dc-Fixistä olenkin haaveillut, taidan rohkaistua siis yrittämään!

   Poista
 4. Usko tai älä mutta sama ajatus on ollut itsellänikin koko syksyn. Koivun värinen pöydän pinta on onneksi suht vaalea mutta olisiko valkoinen vielä kivempi?? Saas nähdä mihin päädymme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö? Hauska sattuma! :) Mitäs jos molemmat repäistään ja aletaan tuunata, saahan sen otettua helposti pois jos lopputulos ei miellytäkään. :)

   Poista
 5. Mä laitoin meiän olohuoneenpöytään DC:tä ja toimi t o d e l l a hyvin!! Ainoo vaa et ne reunat lähti välillä rönsyilee niin kannattaa varmaa keksii joku siihen!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jesh! Mahtavaa kuulla, että toimii! Tosiaan pöytien kulmia olen itsekin pohtinut että alkaako miten äkkiä repsottamaan, ehkä siihenkin on olemassa joku kikka netin ihmeelliisessä maailmassa! :)

   Poista
 6. Olen nähnyt todella upeita duunauksia mitä tuolla dcfixillä on saatu aikaan! Itse laittaisin kyllä meidänkin pöydän valkoiseksi jos vaan onnituisin tuon muovin käytössä, mutta hitsi se on vaikeaa ;) ainakin isoilla pinnoilla. Plus mietin että miten se käyttäytyy eim kuuman kahvikupin alla, tai imeekö itseensä esim porkkana roiskeet?

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä toinen ihastuttava bloggaaja, jolta olen saanut sysäyksen tähän dcfix-ihastukseen! Muistan vielä hyvin kun sinun vinkistäsi rupesin katselemaan netin syövereistä toteutuksia tällä "ihmeaineella". :)

   Hyviä kysymyksiä kyllä heitit! Mä voin sitten raportoida niistä kun tuunaus on ollut hetken aikaa käytössä. Ihanaa viikkistä sinne! ❤️

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!