Asuntomessujen lempparit

21. heinäkuuta 2015

Hei! Minulla oli tänään blogijuttuihin liittyen mahdollisuus käydä katsastamassa tämän vuoden asuntomessut Vantaan Kivistössä. Olin päivästä todella innoissani jo etukäteen ja täytyy sanoa, että tämän vuoden tarjonta kolahti ainakin allekirjoittaneen makuun ihan kertaheitolla!

Kuten aiempinakin vuosina tänäkin vuonna talot ja tyylit poikkeavat paikka paikoin aika radikaalisti toisistaan, joka luonnollisesti takaa messuelämyksiä useampaan eri makuun. Tarjonnan paljouden vuoksi päätin, että otan kuvia vain niistä kohteista, jotka miellyttävät eniten omaa silmääni mutta yllättäen kuvia tuli otettuakin aikamoinen määrä. Tästä johtuen tämä postaus on varsin kuvapainotteinen, mutta eikös kuvat kerrokin ne kuuluisat tuhat sanaa? (En muuten muistanut kirjoittaa messukohteiden tietoja ylös sen tarkemmin joten pahoittelut tästä puutteesta!)


Ensimmäisessä vierailemassani talossa ihastuin todella paljon näihin aikuisten makkarissa oleviin bling-bling-tyynynpällisiin. Vaikka maalaisromanttinen tyyli onkin jäänyt oman kotimme sisustuksesta aikalailla taka-alalle niin silti maalaisromanttisuus viehättää edelleen. Nämä tyynynpäälliset olisi kiva löytää jostain itsellekin tai tällaisethan voisi vaikka tuunata! Tyynyssä olevia strasseja oli myös verhojen lenkeissä, mutta niistä otetut kuvat eivät olleet julkaisukelpoisia. Harmi, koska verhot olivat todella kivan näköiset!


Tämä alkovi oli ihan mahtava! Katossa oli nimittäin videotykki joka heijastaa kuvan seinälle ja tuossa sohvaunelmassa voi löhöillä miten päin tahansa ja katsella vaikkapa leffoja tai konsertteja. Tuo valokuvakin on oikea katseen vangitsija!


Mustavalkoisen ystävänä tämä alla oleva koti nousi kaikista kodeista kirkkaasti omaksi suosikiksini! Koko talo oli sisustettu samaa tyyliä noudattaen yksinkertaisesti ja hyvällä maulla. Hopeiset sisustustavarat tuovat ilmeeseen eleganssia ja estetiikkaa ja nappasinkin tästä kohteeesta monta ideaa takataskuun omaa kotiamme ajatellen. Hei muuten, jos tiedätte mikä liike myy mustavalkoraidallista tapettia niin vinkatkaa, meidän olkkarin pikkuseinä kaipaisi nimittäin piristystä.


Tämä koti oli jotenkin ihanan keveä tunnelmaltaan ja tyyliltään. Lasiset porraskaiteet ovat todella kauniit ja tekevät kokonaisuudesta entistäkin avaramman tuntuisen.


Melkein yhtä ihana kuin oma suosikkini oli tässä seuraavassa kuvassa oleva koti. Musta, valkoinen ja hopea olivat tässäkin teemaväreinä ja muuutama ihailun huokaus pääsi kyllä täälläkin. Kyllä joillain voikin olla silmää ja taitoa laittaa koteja kauniiksi ja kodikkaiksi! Kohteita kiertäessä tosin ihmettelin miten niin moni kanssamessuilija päivitteli koteja milloin miksikin ja jopa rumiksi! Välillä tuntui, että vikoja oikein etsimällä etsittiin ("nyt on takka ihan väärässä paikassa" jne). Omia mielipiteitä saa ilman muuta olla mutta miksi sitä omaa mielipidettä esimerkiksi kodin sisustamisesta pidetään ainoana oikeana kun totuus on, että makuasioista ei vaan yksinkertaisesti voi kiistellä! Ja vaikka moni voisikin sisustaa kohteet toisin, niin mitä sitten? Välillä mua vaan ottaa niin paljon päähän suomalaisten tyyli arvostella ja korottaa itsensä toisten yläpuolelle. Voisiko olla niin, että helmasynti kateus toisten mahdollisuudesta rakennuttaa oma talo ja sisustaa se juuri niin kuin haluaa puhuisikin tällaisten arvostelijoiden todellista kieltä kaiken sen kriittisyyden takana? Mitäpä jos vaikka opeteltaisiin iloitsemaan toisten puolesta ja toteutuneista haaveista ja sitäpaitsi ei ne talot ihan itsestään nouse vaan aikamoisella vaivalla ja efortilla.


Messuilta löytyi kivoja juttuja myös lapsille! Tämä maja oli todella hellyttävä ja pikku prinsessoille (tai vaikka vähän isommillekin) oli vaaleanpunainen unelma. Tuossa voisi aivan hyvin ottaa pienet kauneusunet.


Ah, ja nämä Kartellin tuolit olivat täydelliset tässä kokonaisuudessa!


Kerrostalokohteissa oli näytillä juontaja Ellen Jokikunnaksen kaunis ja persoonallinen koti. Hänen kodissaan ei ole paljon värejä säästelty mutta silti ne on yhdistelty tosi kauniisti ja lopputulos oli mielestäni todella onnistunut ja veikeä! (Eräs ystäväni rakastuisi näihin väreihin välittömästi!) Hauskat ykstyiskohdat kuten tuo seinähylly ja henkarit sopivat kodin tyyliin kuin nessu päähän. Tykkäättekö te?


Tämä kohde oli kyhätty pikkuruiseen parakkiin (eikä siis ollut asunto) mutta parakin idea oli visioida, miten tarkkaan harkituilla kokonaisuuksilla ja tilankäytöllä on valtava merkitys kodin toimivuuden kanssa. Tästä kohteesta insiroiduin itsekin ja tajusin mitä pienillä muutoksilla voimme saada omaan kotiimme enemmän tilan tuntua. Pikkujutuilla voi olla yllättävä ja jopa aivan oleellinen merkitys!


Yksi messujen hauskimmista ideoista oli mielestäni tässä kodissa oleva ranskalainen parveke, joka on rakennettu olkkarin ja aikuisten makkarin väliseen seinään. Olohuoneen Coronna-kuosi yhdistettynä tiiliseinään teki hauskan kontrastin joka toimii! Vähän niinkuin olisi ulkomailla, mutta silti omassa kodissa.


Ja samassa kodissa oleva pukeutumishuone isolla kenkähyllyllä on varmaan joka naisen unelma. Olishan sellainen aika ihana!


Tiesittekö muuten, että Suomi on ainoa maa maailmassa, joka järjestää asuntomessuja? Yksi messujen järjestäjistä nimittäin kertoi, miten muissa maissa on vain esillelaittoja mutta Suomen tapa esitellä ihan aikuisten oikeita koteja joissa asutaan on aivan uniikkia. Tämä tieto tuli itselleni ihan yllätyksenä ja hauska ylläri se olikin! Oletteko te jo käyneet messuilla tai jos ette, niin aiotteko mennä? Omat pääni sisäiset sisustusideat saivat aimoannoksen lisää virikkeitä ja toivottavasti ideat kokevat pian päivänvalon! :)

6 kommenttia:

 1. Täällä messukuume sen kun kasvaa! :-D Kun nyt torstaihin malttaa odottaa että pääsee itsekin kurkkimaan asuntoja! :-)

  Aivan ihania kuvia olet ottanut, ja varmasti tulen moniin samoihin yksityiskohtiinkin kiinnittämään huomion! :-)

  Yhdessä lehdessä katselin tuota ranskalaista parveketta, ja voi namu kuinka ihastuin siihen. Sellainen olisi aivan unelma! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotankin innolla että näen sinun poimintasi messuilta ja mistä sinä erityisesti innostut! Kannattaa mennä muuten heti aamusta messuille niin välttää tungoksen ja jonot kohteissa. Toivotaan, että ilmat suosivat ja teillä on onnistunut päivä. :) Siellä on vaikka mitä kivoja juttuja ja messuilla voisi viettää useammankin päivän kun kaikkia ideoita ei pysty heti huomaamaan ja sisäistämään.

   Poista
 2. Siis WAU, ei voi muuta sanoa! Kauniita kuvia olet ottanut <3 tuolta saisi varmaan niin paljon inspiraatiota kodin sisustukseen että taitaa olla edullisempaa jättää menemättä koko messuille ;) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, hyvä pointti myös tuo! :D Ja kiitos, minäkin olen ihaillut sinun kuviasi! :)

   Poista
 3. Ihania kuvia❤ oot todella hyvä kuvaaja!!:) kyllä noi kodit on niin kauniita ja itellä tulee himo alkaa sisustella omaa huonetta, enemmän ja vähemmän:D❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna!! ❤️❤️ Laitahan sitten kuvia jos inspiroidut laittelemaan omaa huonetta! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!