Hymy

17. tammikuuta 2015


Ruuhkabussi. Toiminnan täyteinen päivä takana. Väsymys. 
Istun linjan 67 lähestulkoon täyteen ahdetussa kulkuneuvossa kohti kotia. On melkein ilta. Ulkona on jo pimeää, asfaltti hohkaa synkkyyttään, onneksi sentään puissa on jonkin verran lunta. Jotta kotimatkani tuntuisi sujuvan edes hieman joutuisammin, kaivan laukustani ikkunan sosiaalisen mediaan. Avaan Instagramin. Päivä on ollut niin kiireinen, etten ole tämän päivän aikana ehtinyt sitä aikaisemmin selaamaan. Onpa yhden päivän aikana tullutkin kuvia. Rullaan kuvia alaspäin, kommentoin muutamaan ja tykkään sitäkin usemmasta kuvasta. Lopulta somen viemä huomio meinaa imeä niin mukaansa, että huomaan juuri ja juuri ajoissa kotipysäkkini lähestyvän. Totean siinä vaiheessa vieressäni istuvalle nuorelle naishenkilölle jääväni pois. "Anteeksi jäisin tässä pois. Sori että sanon tämän näin viime tinkaan." 

Juuri silloin tapahtuikin jotain odottamatonta. Jotain, mikä tulisi vaikuttamaan koko jatkuvaan viikkooni positiivisella tavalla. Jotain, mikä tarttuisi minuun yhä uudestaan kun muistan tämän bussista pois lähtemisen hetken. Hymy.


Vierustoverini täysin spontaani, aito hymy. Hymy, joka tuli aidosti sydämestä ja heijastui kasvoilta. Vain muutaman sekunnin kestävä ystävällinen ja lämmin ele, joka tuo edelleen minulle hyvän mielen. Kiitos sinulle hymyilevä vierustoverini. Vaikka erittäin todennäköisesti et tulekaan tätä tekstiä lukemaan vaatimattomasta blogisani, haluan välittää sinulle ison kiitoksen. Kiitos hymystäsi. Se merkitsi paljon. Kiitos.

 

10 kommenttia:

 1. Mieletön juttu <3 tälläiset on niin arjen huippu pelastajia ja sellaisia jotka nostaa voima ja jaksamis piikkiä ylös :) kiitos kun jaoit tämän ihanan asian kanssamme <3

  Itsellä ei perjantaina ollut ihan oma päivä vaan harmitti kovasti. Lisäksi tarvoin myrskyssä eteenpäin läpimärkänä. Asiakaspalvelija asioilla oli kuitenkin hyvin ystävällinen aidosti ja toivotti mukavaa viikonloppua, hymyili ja kehoitti menemään varoen. Pysähdyin oikein miettimään ja kaiken keskelle sain hymyn itsellekin ja päivä piristyi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta ja sinä koit samanlaisen hetken! Aidolla sydämestä lähtevällä hymyllä ja kauniilla sanoilla voi olla ihan uskomaton voima! Olen iloinen puolestasi! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!