Uusi sivu elämässä

29. joulukuuta 2014


Moikka!

Onpa jännät fiilikset kirjoittaa uuden blogini ensimmäistä postausta! Vatsassa on perhosia, kädet tärisevät innostuksesta ja jännityksestä, päässäni risteilee ajatuksia miten lähden tätä postausta kasaamaan ja koitan saada sinne tänne sinkoilevista mietteistäni jonkinlaista koppia. Mutta jospa nyt tästä kaikesta huolimatta hengitän ensin oikein syvään, lasken käteni hetkeksi pois näppikseltä ja alan muotoilemaan ajatuksiani luettavaan muotoon aivan fiilispohjalta. Rehellisesti ja ilman sen suurempia stressailuja. Joo, hyvä idea. Vaihdan vielä taustalla soivan Redraman levyn rauhallisempaan biittiin. Vain Elämää-sarjan uusimman tuotantokauden CD-levy sopii tähän hetkeen kuin nenä päähän. Kuuntelen pari säkeistöä Veskun dramaattista tulkintaa Samuli Edelmannin kappaleesta ja  nyt olen rauhoittunut. Ainakin vähän. Here we go.

Kuluneen vuoden maaliskuussa pistin pillit pussiin rakkaaksi harrastukseksi muodostuneen blogini pitämisestä. Kirjoitin Pientä onnenpesää parin vuoden ajan ja siinä ajassa opin blogin pitämisestä paljon. Lukijakuntakin kasvoi sinä aikana yli pariin sataan joka on omalla mittapuullani tosi iso määrä! Kuitenkin, vaikka nautin blogini pitämisestä todella paljon ja se oli todella lähellä sydäntäni, siitä alkoikin tulla jollain tavalla minulle taakka. Asetin itselleni sen pitämisestä (nyt jälkeenpäin ajatellen aivan turhia) paineita esimerkiksi postaustahdista ja postausten teosta. Stressasin kuvien ottamisesta, niiden laadusta, tekstien oikeinkirjoituksesta ja kirjoitusvirheistä ja kaikesta mahdollisesta mistä vaan pystyi stressaamaan. Luonnollisesti, tämä kaikki vei aikaa ja aloin tosissani miettimään mihin käytän kallisarvoisen aikani. Pitkän, pitkän harkinnan jälkeen oli aika kiittää ja kumartaa ja astua takavasemmalle blogimaailmasta. Lukijoiden kommentit ja kiitokset blogini pitämisestä jäähyväispostaukseeni olivat todella kauniita ja ne lämmittivät mieltäni. Niitä lukiessa en kuitenkaan koskaan ajatellut enää palaavani bloggauksen pariin. Ja oikeastaan moneksi kuukaudeksi jätin muidenkin blogien lukemisen - totaalinen irtiotto oli paikallaan ja se tekikin todella hyvää.Mutta hetkonen. Nythän tämä rouva kirjoittelee täällä taas. Syyt lopetaa edellisen blogini kirjoittaminen olivat painavat, joten blogin jatkamiseen syiden tulisivat olla vähintään yhtä painavat myöskin, eikö? Mikä on siis muuttunut? Onko elämässäni nyt enemmän aikaa kuin aiemmin? Vuorokaudessa kun on edelleen 24 tuntia, kuukaudessa 30 päivää ja vuodessa 365 päivää. 

Aikaa bloggaamiseen ei ole lisääntynyt, mutta asenteeni tähän touhuun -ja elämään yleensä- on viime kuukausina kokenut isoja muutoksia. Tulen kirjoittamaan aiheesta vielä laajemmin, mutta lyhyesti todettakoon tässä vaiheessa, että olen pikkuhiljaa oppinut olemaan stressaamatta asioista, joista ei tarvitse tai kannata ottaa stressiä. Tämä on kieltämättä ollut kovakin koulu, mutta erittäin toivottava ja tervehdyttävä. Mitä siis tulee blogin pitämiseen, mulla ei ole pienintäkään ajatusta ottaa tämän pitämisestä mitään stressiä.  Tämä kun on täysin vapaaehtoista ja teen tätä täysin omien voimieni, kykyjeni ja aikatauluni mukaan. Mutta koska koen kirjoittamisen osana luovuuttani ja se on minulle äärimmäisen terapeuttista, päätin pitkän harkinnan jatkaa blogin pitämistä. Tajuan myös, että mistä tahansa harrastuksesta (oli se sitten tv:n katselua, aikakausilehtien lukemista tai urheilua tms.) voi tulla aikasieppo, jos sen antaa haukata liikaa aikaa. Kyse on siis asioiden balanssoinnista.

Pienen onnenpesän jatkaminen ei tuntunut hyvältä ajatukselta, koska olen lopettanut sen pitämisen jo kerran. Haluan myös kirjoittaa uudella tyylillä, ilman sitä Pienen onnenpesän tiettyä naiviutta ja  "kaikki elämässä on niin upeeta ja mahtavaa"-asennetta. Vaikka luonteeltani koenkin olevani myönteinen ja omaavani positiivisen elämänasenteen, viime kuukaudet elämässä ovat opettaneet minulle olemaan täysin rehellinen tunteistani ja niiden tunteiden myöntämisestä. On esimerkiksi ihan ookoo vastata kysymykseen "Mitä kuuluu?" ainaisen "kiitos hyvää"-vastauksen sijasta "kiitos, no tänään on ollut vähän huono päivä." Tulen avaamaan tätäkin ajatusta myöhemmissä postauksissa.Joten, uusi blogi ja uudet kujeet. Postauksen aihepiirit tulevat mitä luultavimmin olemaan edelleenkin laidasta laitaan kodin laitosta mielen ja kehon hyvinvointiin. Oma hyvinvointi onkin ollut kovasti mielessäni ja tämäkin aihe osaltaan laittoi minut tämän blogin pariin. Blogin nimikin jo viittaa siihen.. :) Ajattelin tehdä myös muiden bloggareiden tapaan jonkinlaisen vuosikatsauksen mitä ollaan Heikin kanssa puuhailtu viime vuonna.  Siitä jää itsellekin sitten kiva muisto.

Blogin ulkoasu on vielä kyllä aika raakile ja kaikki sivugadgettien linkit ei vielä toimi. Katselin Etsystä kivoja blogipohjia, mutta ostaminen vähän mietityttää. Monet ovat sanoneet, että tilaaminen ja pohjan asentaminen on ihan piece of cake, mutta tämä rouva tahtoo ottaa vielä varman päälle. Jos joku vaikka viitsisi vielä kertoa miten se tilaaminen sieltä käytännössä toimii niin olis hei superia!

Nyt suurimman jännitykseni helpotuttua olen valmis julkaisemaan tämän tekstin. Jaiks, täällä sitä bloggaillaan taas! :)
42 kommenttia:

 1. Oi nnpas ihanaa, että olet palannut taas bloggailun pariin! <3 Varmasti seuraan blogiasi! Tekstisi herättikin mielenkiintoa tulevasta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! Kiva jos mielenkiinto heräsi, olen aika innoissani tästä uudesta tatsista tähän bloggailuun ja uusiin tuuliin. Sinunkin blogillasi on uusia tuulia kun huomaan, että nimi on muuttunut. Oikein soma nimi. :) Tulen varmasti jatkossa vierailemaan taas sinunkin blogisssi ja lukemaan aiempia postauksiasi. <3

   Poista
 2. Jipii Jenna, ihanaa kun tulit tänne takaisin <3 itsekin pitkän blogitauon läpi käyneenä, päätin että enään en stressaa omasta blogistani vaan annan postaustahdinkin rullata omalla tahdillaan, levosta käsin :) jos rupeaa kokemaan stressiä joka alkaa ahdistamaan, silloin viimeistään löysään pipoa :D (toivon ainakin) :)

  Ja niin totta, elämään mahtuu myös niitä ei niin hyviä päiviä mukaan. Samaa olen läpi käynyt. Silti, paistaa sekä aurinko risukasaankin <3

  Tosi ihanaa kun olet taas täällä, lämpimästi tervetuloa! <3 "mää ainaki oon innolla mukana seuraamassa sua" <3 halit ystävä kallis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja samoin! Jäin kaipaamaan sinunkin blogiasi ja lupaan tulla lukemaan uudet postauksesi! Hyvin puit sanoiksi nuo ajatukset. Miksi bloggailusta ylipäätänsä pitäisi ottaa mitään stressiä (varsinkaan kun tätä ei tee päätyökseen.) Ehkä sitä itselleen asettaa joitain tiettyjä tavoitteita ja haluaa yltää niihin? Luulisin,

   Viime kuukaudet ovat opettaneet elämästä paljon, ja näitä tuntemuksia aion jakaa täälläkin. Kiva siis kun ollaan molemmat palattu bloggailun pariin. :)

   Nauti sunnuntaista!

   Poista
 3. Ja wau, upeita kuvia, kaunis siellä ja ihanat hiukset :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, uudet hiukset tekevät ihmeitä. ;)

   Poista
 4. Tervetuloa taas blogimaailmaan! Huippua saada sut mukaan! <3
  Jään innolla odottamaan postauksiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni, kiva olla taas takaisin! Tämä lämmin vastaanotto täällä on aika uskomaton ja hassua että mut täällä vielä muistetaan. ;) Kiitos! <3

   Poista
 5. Tervetuloa takaisin blogi maailmaan Jenna <3
  aloitit ensimmäisen postauksen kyllä super hienolla tekstillä. Olen sanonut sinulle aikaisemminkin että kirjoitat todella hienosti, tämä postaus oli vielä moninkerroin vanhaan. Tekstiä lukiessa pääsi todella tunteisiin mukaan, tuot ne hyvin esiin :) on todella mukavaa lukea tälläistä hienoa tekstiä sekä tarkoin harkittuja sanoja.

  Mahtavaa kun olet takaisin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pitkän tauon jälkeen oli uskomattoman hankalaa alkaa taas kirjoittelemaan. Samalla tosin nautin siitä todella paljon. Yritän olla mahdollisimman rehellinen kirjoittaessani ajatuksiani, ja toivon, että se vaikuttaa positiivisesti tekstin laatuun. Joten kiitos palautteestasi, se lämmitti! <3

   Poista
 6. Jee!!! Kivaa kun tulit takaisin kaunokainen <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina! Sinä aikoinaan opetit minulle paljon blogin pidosta ja nyt olet ensimmäisten joukossa uuden blogini mukana. Olen siis tosi otettu, kiitos! <3

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Hyvä Anna! Sun blogisi on ihan huippu!

   Poista
 8. Ihana Jenna! ♥ Onnea uudelle blogille, kiva kun oot täällä taas. Sun asenteessa riittäis omaksuttavaa mullekin, voi kun joskus oppisikin olemaan stressaamatta kaikesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsan! Voi kiitos, uusien asenteiden ja ajatusmallien omaksuminen on ollut kova koulu ja tehnyt tosi kipeetäkin ja edelleen niissä on paljon parantamisen varaa. Mutta eihän me koskaan olla valmiita elämän koulussa. :) Kiitos kommentistasi Tiia ja kiva kun olet mukana! <3 E

   Poista
 9. Vau, täältähän sinä löydyit, mukavaa :)
  Onnellista uuden vuoden ja uuden blogin alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu täällä! Sinäkin olet ollut yksi uskollisempia lukijoitani ja olen tosi iloinen kun olet täälläkin mukana! Palaan myös ehdottomasti lukemaan sinunkin blogisi postauksia, olen tipahtanut koko blogimaailman kärryiltä. :)

   Poista
 10. Jännää! Onnea uudelle blogille ja uudelle vuodelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, tosi jännää! Kiitos Jemina, kiva olla täällä taas! :) Ja kiitos kun olet taas mukana!

   Poista
 11. Tervetuloa takas! Ja pakko sanoo heti et näytät upeelta! !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja oho! Se varmaan johtuu vaan upeasta kuvaajasta. :D Kiitos kehuista. <3

   Poista
 12. Aivan ihanaa et oot takasin!!! Mahtavan ja upean koulun oot käyny läpi ja se tuntuu varmaan upealta! U go girl :). Tsemppiä uusiin haasteisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! Positiivinen haaste tämä onkin ja sellaisena aion sen pitää. Ihana juttu kun olet täällä mkana, kiitos S! <3

   Poista
 13. Ihanaa Jenna! Olet sinä niin upea ja wau, ihailen sun tukkaa edelleen <3 entistä blogiasi en oo lukenut, enkä edes tiennyt että olet blogannut mutta nyt taidampa jäädä seuraamaan, hih! Rakkautta sinne !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootpa ihana, kiitos paljon! ♥ Joo en siitä edellisestä blogista ole paljon huudellut. Kiva kun olet täällä mukana! :) Ja tsemppiä valmennukseen!

   Poista
 14. Tervetuloa takaisin, jään innolla seurailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos Emilia! Mukavaa kun sinäkin olet täällä! :)

   Poista
 15. Minäkin hyppään mukaan blogiisi, vaikken edellistä lukenutkaan. :) Oikein hyvää uutta vuotta, ei stressata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja tervetuloa! :) Blogisi nimi herätti heti mielenkiinnon, tulenkin siis vastavierailulle!

   Poista
 16. Niin kivaa että olet täällä taas. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tosi kiva olla! Kiitos kun olet mukana! <3

   Poista
 17. Ihana Jenna että olet täällä taas <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu kiitos! Sinä jaksat aina ilahduttaa kommenteillasi, kiitos! <3

   Poista
 18. Mukavaa että tulit takaisin <3. Stressittömiä blogihetkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Senja! Sinäkin olet täällä menossa mukana, tosi kiva juttu! :) Ja stressivapaana on kiva bloggailla. :D

   Poista
 19. Nyt vasta löysin tänne, kiva kun tulit poikkeamaan! Ihana, kun palasit, mukana pysytään ehdottomasti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Tervetuloa! :) ♥ Tsemppiä muuttoon!

   Poista
 20. Oih, löysinpä nyt vasta tänne uuteen blogiisi! :) ♥ Niin kiva kun olet aloittanut uuden blogin, surkuttelin silloin vanhasi päättymistä. Nyt pitääkin lueskella uudemmat juttusi. Mullakin on ollut aika paljon blogitaukoa vauvan syntymän jälkeen, mutta nyt pikku hiljaa palaillut sekä muiden että oman blogin pariin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Niina! TOSI kiva kuulla sinusta ja ihana kun laitoit kommenttia! On kiva olla taas blogin äärellä uudella innolla. :) Onnittelut perheenlisäyksestä, tulenkin heti kurkkimaan blogiisi! <3 <3

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!